Valerie Theoret, stara 37 let in njena hči Adele Roesholt, sta umrli v ponedeljek v bližini jezera Einarson, ki je od glavnega mesta Yukona oddaljeno približno 400 kilometrov, poroča Guardian.

Družina se je tukaj zadrževala že tri mesece, saj sta imela Theoret in njen partner starševski dopust. Gre za velike zemljiške parcele, ki jih najema država, na območju, kjer se medvede lahko lovi za krzno.

Medveda ubil in nato našel trupli žene in hčere

Gjermund Roesholt se je okoli 15. ure vračal proti koči v kateri so živeli. 100 metrov pred domom ga je napadel medved, a ga je ubil še preden se mu je žival dobro približala, saj jih sam že več let lovi in nastavlja pasti. Ko je prišel do koče, je našel svojo ženo in hči ter takoj poklical policijo in reševalce. Ti predvidevajo, da je vse napadel isti medved, a okoliščine še preiskujejo.

Zaradi toplejših dni medvedi še ne spijo

Par je imel svojo spletno stran na kateri je Roesholt opisan kot vodič v naravi, ona pa kot oblikovalka oblačil iz krzna. Na eni izmed fotografij je tudi njuna hči, ki je oblečena v lisičje krzno.

Po poročanju Guardiana naj bi v Yukonu živelo okrog 7000 grizlijev, a so takšni napadi redkost. Zadnji, v katerem je umrl človek, naj bi se zgodil leta 2006.

Na strani njihove vlade so zapisali, da bi morali medvedi že oktobra pasti v zimski spanec, a jih je, zaradi toplejšega vremena, v teh dneh še moč srečati.