Srečanje predsednikov ZDA in Rusije je predvideno za soboto ob 15.30 po srednjeevropskem času, potekalo pa bo v enem od hotelov, je ob sklicevanju na vir pri ruski delegaciji v Buenos Airesu poročala ruska tiskovna agencija Ria Novosti.

Trump je sicer v minulih dneh nakazal, da bi lahko to srečanje s Putinom tudi odpovedal, vendar pa bo najprej počakal na podrobno poročilo o tem, kaj se je v nedeljo dogajalo pred obalo Krima, ko je Rusija zajela tri ukrajinske vojaške ladje in 24 mornarjev. Ameriška administracija srečanja uradno še ni odpovedala.

Če se bosta srečala, bosta verjetno govorila tudi o nedeljskem incidentu v Kerški ožini. ZDA so svoje evropske zaveznice ob tem pozvale, naj premislijo o uvedbi dodatnih sankcij proti Rusiji. Že uvedene ukrepe pa bi morali izvajati bolj dosledno, je v sredo v Berlinu zahteval posebni odposlanec ZDA za ukrajinski konflikt Kurt Volker.

Odnosi med Rusijo in ZDA so ravno zaradi konflikta na vzhodu Ukrajine že tako in tako na najnižji ravni po koncu hladne vojne.