»Mislim, da so videti fantastično (...), še lepša so v živo,« je dejala Trumpova, ko so jo vprašali o rdečih božičnih drevesih. Lani so prvo damo kritizirali zaradi »ledeno« navdihnjene okrasitve, letos pa je za kritike okrasitev prevroča in nekatere spominja na vrsto karakterjev iz serije HBO Deklina zgodba.

Med enim od izjemno redkih intervjujev, odkar je na položaju ameriške prve dame, je Trumpova govorila predvsem o boju proti odvisnosti od zdravil proti bolečinam in mamil. Dejala je, da lahko mamila človeku povsem zmešajo življenje in se ji zdi pomembno, da o tem izobrazi mlade.

Prva dama ZDA si želi, da bi se mediji bolj osredotočali na ozaveščanje. »Oni pa bi raje prikazali drugačne zgodbe in se osredotočali na drugačne, v bistvu nepomembne stvari. Tu sem, da osvetlim pomembne zadeve in govorim o stvareh, ki lahko pomagajo,« je dejala.

O mamilih se pogovarja tudi s svojim sinom Barronom, ki je sicer v takih letih, ko se zdi, da otroci ne poslušajo. »Vendar poslušajo. Zapomnijo si vse, kar jim poveš, ker slišim od njegovih prijateljev in ljudi, ki jih srečam, potem ko govori z njimi. Zelo se zaveda stvari. Upam, da sledi temu, kar ga učim,« je dejala.

Kot prva dama nima nič prostega časa

Barron še ni aktiven na družabnih medijih, ki ga po maminih besedah ne zanimajo. »Je zelo predan športu. Odličen športnik je. Učim ga, naj bo odgovoren ter z ljudmi ravna spoštljivo in ljubeznivo. To je zame zelo pomembno,« je dejala.

Na vprašanje, kakšni so večeri v Beli hiši, je prva dama odgovorila, da so vsi zelo, zelo zaposleni. »Imamo svoje urnike. Sem zelo zaposlena, on je zelo zaposlen. Zvečer pridemo skupaj, skušamo skupaj večerjati in se pogovoriti, kaj se je zgodilo čez dan, potem pa naprej z urnikom, kar moramo storiti. Ko si prva dama, ni prostega časa,« je dejala Trumpova in dodala, da še ne razmišlja o pisanju avtobiografije.