Dončić in druščina so zasenčili Rakete na čelu z zvezdnikom in najboljšim strelcem lige NBA Jamesom Hardnom, ki je teksaški obračun končal s prvim statističnim trojnim dvojčkom v sezoni; 25 točkam in 17 asistencam je dodal še 11 skokov in šest ukradenih žog, a je prevladala kolektivna igra Dallasa.

Vsi igralci začetne peterke Mavericks so prispevali dvomestno število točk. Ob tem je veteran Devin Harris s klopi dal 20 točk, toliko kot Dončić, pri tem je prispeval kar pet trojk (5:6); J.J. Barea je dodal 13 točk in 12 podaj.

Kljub virozi Dončić vnovič razpoložen

Dončić, ki je pred odhodom v Houston zaradi viroze izpustil trening, je na parketu odigral 24 minut, met iz igre je imel 6:11, za tri je metal 3:7, stoodstoten je bil pri prostih metih (5:5). V statistiko tekme je 19-letni novinec vpisal še šest skokov, dve podaji, ukradeno žogo in štiri izgubljene žoge.

Prav tako pa je Dončić znova poskrbel za potezo večera, ko je v izdihljajih prvega polčasa zadel trojko s skoraj polovice igrišča ter prehitel sireno za 18 točk prednosti Dallasa (74:56) pred odmorom.

Dončića in soigralce pri Dallasu v noči na soboto čaka gostovanje na zahodni obali ZDA pri LeBronu Jamesu in Los Angeles Lakers. Dallas, ki je v gosteh prišel šele do druge zmage v tej sezoni, ima po devetnajstih tekmah pozitiven izkupiček z desetimi zmagami in devetimi porazi za osmo mesto v razvrstitvi zahodne konference. Zmago več, ob tekmi več, imajo naslednji nasprotniki Jezerniki.

Houston Rockets : Dallas Mavericks