V ligi prvakov je v skupinah od E do H pred zadnjim krogom predtekmovanja le še eno prosto mesto za vstop v osmino finala. V izločilne boje so se že uvrstili Bayern München, Ajax, Manchester City, Real Madrid, Roma, Juventus in Manchester United. Za zadnjo vstopnico se bosta 12. decembra v Ukrajini neposredno udarila Šahtar Donjeck in Lyon. Francozom bi za napredovanje zadostovala že točka.

Tekmo resnice je preživel trener Bayerna Niko Kovač, ki je na Bavarskem že dolgo na seznamu za odstrel. Velikan iz Münchna na nemškem prvenstvu izgublja bitko za ubranitev državnega naslova, v ligi prvakov pa si je mesto med najboljšo šestnajsterico izboril po visoki zmagi nad Benfico. Prvič v sezoni se je zgodilo, da je Bayern v mrežo nasprotnika odvrgel petardo. »Po tej zmagi sem še posebno vesel zaradi našega trenerja. Zaslužil si je uspeh, saj pripada naši ekipi. V nogometu ni počitka. Že v soboto nas čaka prvenstveni derbi v Bremnu. Če ne bomo osvojili treh točk, se bomo znova znašli v težavah,« se zaveda nizozemski as v dresu Bayerna Arjen Robben. Njegov drugi gol proti Benfici je bil že 450. Bayernov zadetek v ligi prvakov. V zgodovini sta bila pri doseganju golov uspešnejša le Real Madrid in Barcelona. Po tekmi je tudi vratar Manuel Neuer zaščitil trenerja Kovača in poudaril, da je moštvo igralo za svojega poveljnika na klopi. »Čutimo veliko odgovornost za vse, kar se dogaja v tej sezoni. Trener in igralci smo na isti ladji,« pravi Manuel Neuer.

Poseben šov je znova pripravil trener Manchestra Uniteda Jose Mourinho. Ko je že kazalo, da se bo tekma proti Young Boys končala brez zadetkov, je Marouane Fellaini v sodnikovem podaljšku zadel za angleško zmago in poskrbel, da je Mourinho sprostil frustracije z metanjem zaboja s plastenkami z osvežilno pijačo. Odločilni zadetek buri duhove, saj je Fellaini igral z roko ob sprejemu žoge. »Žoga se je dotaknila moje roke, vendar se je sodnik pravilno odzval, ker ni prekinil igre,« je razložil Marouane Fellaini. Sporni zadetek je dvignil veliko prahu in sprožil nove zahteve po uvedbi sistema VAR v ligi prvakov. Mourinho ni mogel iz svoje kože niti po tekmi, ko je novinarje znova podučil, kako uspešen trener je. »To je moja štirinajsta sezona v ligi prvakov. Vsakič sem napredoval iz skupine. Dve sezoni sem igral v ligi Evropa in jo obakrat osvojil. To pomeni, da imam za seboj šestnajst let uspešnega dela. To je podatek, ki bi ga morali zabeležiti vsi moji privrženci,« je govoril Jose Mourinho.

Bolj kot zmaga Reala Madrida v Rimu pa odmeva poteza trenerja Santiaga Solarija, ki je na tribuno kazensko posadil enega svojih največjih virtuozov Isca. Španski reprezentant se je po poročanju madridskih medijev počutil osramočenega, saj na tako pomembni tekmi doslej še nikdar ni sedel na tribuni. S Solarijem sta imela kratek stik na enem izmed treningov, ko se je Isco pritoževal nad načinom dela, zaradi česar je na španskem prvenstvu pristal na klopi za rezervne igralce.