No, zadnja izjava je takoj mobilizirala Janševo konjenico, ki je takoj segla po najmočnejšem, ustavno nabrušenem orožju. Ne bi se spuščal v to debelo igro, ker o igralstvu nimam pojma, nam pa premier po mojem lahko razloži, kaj je sovražni in kaj igralski govor, saj je iz igre diplomiral.

Drugo je Jurševa izjava o lovljenju rib v velikem upokojenskem ribniku, kjer bi kar naenkrat poleg DeSUS radi lovili vsi.

Na Vrhniki smo imeli opekarno, lastne glinokope, iz katerih so nastali bajerji in kasneje ribniki. Smetarska civilizacija je pripomogla, da smo bajerje zasipali z vso nesnago IUV in z drugimi komunalnimi odpadki. Koliko je ostalo ribnikov, ne vem, vem pa, da je v njih veliko rib, in to različnih. Zato lahko komentiram Jurševo izjavo in rečem, da ni tako enostavno loviti v velikem ribniku. Vsaka riba potrebuje svoj pristop, da jo natakneš na trnek, in je potem od tebe odvisno, ali bo šla v ponev ali pa nazaj v ribnik.

Je pa res, da so v bajerju na Vrhniki lepo zarejeni krapi, ki so se redili vrsto let in jih je treba poloviti. Iz njih moj prijatelj Mile napravi odličen krapji dimljeni pršut.

Vid Drašček, Vrhnika