Hrvati so prepričani, da so svetovna športna velesila, saj so pretekli konec tedna domov prinesli še eno dragoceno lovoriko – zmago v Davisovem pokalu. In spet so poleg teniških igralcev v hrvaških medijih slavo pobrale tudi njihove spremljevalke.

Začenši z Marinom Čilićem, ki je še en popoln hrvaški junak, saj je do svoje svetovne slave prišel iz skromnih razmer. Njegova družina je iz Međugorja in njegov oče Zdenko je skrbno varčeval, da bi otrokom omogočil razvijanje njihovega potenciala, saj so vsi štirje bratje Čilić profesionalni športniki. V vsem je Marin Čilić popoln hrvaški zet. Tudi s tem, da nikoli ni polnil tabloidnih stolpcev. Že deset let je s Kristino Milković, psihologinjo iz Dubrovnika, bivšo miss Alpe Adria. Spoznala sta se prav na tekmi za Davisov pokal pred desetimi leti v Dubrovniku, kjer je ona delala kot hostesa. Svojega zasebnega življenja sicer ne skrivata, saj oba na instagramu redno objavljata skupne fotografije, sta pa toliko bolj zadržana v izjavah. Teniški igralec se sicer z veseljem ob vsakem uspehu zahvali tudi Kristini. Po zmagi na ameriškem odprtem prvenstvu leta 2014 je kar žarel, ko je dejal, da mu Kristina s svojim prihodom na finalni dvoboj prinaša srečo. Opazili so jo tudi drugi, saj so jo na portalu Fabwags uvrstili na seznam najbolj atraktivnih spremljevalk znanih športnikov.

Glede na to, da je Čilić iz izjemno pobožne družine, je presenetljivo, da se tako dolgo nista poročila. Lani so celo krožile novice, da je Kristina noseča, onadva pa sta še vedno živela na koruzi. »Ponosen sem nanjo, saj me vedno podpira in ve, skozi kaj sem moral, da sem prišel do upeha. Starejša brata sta se poročila in verjetno vsi pričakujejo, da sem zdaj na vrsti jaz. Toda meni se ne mudi. Počasi, še vedno zlagam mozaik življenja,« je dejal Marin Čilić pred dvema letoma. Potem pa ste se aprila letos kljub vsemu vzela. Poroka je bila v Cavtatu, nevesta je sijala v 17.000 evrov vredni poročni obleki Oscarja De La Rente, na svatbi je igral Gibonni. Zdaj hrvaški tabloidi res nestrpno pričakujejo novice o otrocih v družini Čilić, ki zaradi njegovega zaslužka uradno živi v Monaku.

Izbrisal fotografije bivšega dekleta

Precej bolj burno ljubezensko življenje pa ima Čilićev soigralec v hrvaški teniški reprezentanci Borna Ćorić. 21-letni mladenič je trenutno samski. Pred tem je bil dve leti s splitsko manekenko in blogarko Valentino Miletić. Šest let starejša dama, bivša kraljica Dalmacije, je mladega teniškega asa spremljala prav povsod ter mu stala ob strani tudi ob zdravstvenih težavah po operaciji kolena.

Nato pa ste se nepričakovano razšla in to svetu pokazala tako, da sta s svojih profilov na instagramu izbrisala vse skupne fotografije. Od takrat Borna Ćorić kot najpomembnejšo žensko v svojem življenju opisuje svojo sestro Bruno, ki ga spremlja na turnirjih in ga podpira. »Sestra je moja najboljša prijateljica in najlepše dekle na svetu,« je dejal Borna Ćorić.

Tetovaže in Slovenka

Poleg teniških igralcev je v hrvaških medijih izjemno priljubljen tudi trener hrvaške teniške reprezentance Željko Krajan, ki je tako kot selektor nogometne reprezentance Zlatko Dalić iz Varaždina. Tam ima veliko moderno stanovanje, ki so ga predstavili v nekaj hrvaških oblikovalskih revijah. Krajan pa najbolj slovi po mišicah in tetovažah. Po telesu ima trenutno šest tetovaž, med njimi na desni nadlahti katedralo, Jezusa in angele, na levem bicepsu pa številko 13, za katero je prepričan, da je njegova srečna številka. Na koži ima napisano tudi ime svoje hčerke Chiare, ki jo ima z bivšo soprogo Jeleno. Sicer pa v hrvaških medijih ob slavju teniške reprezentance niso pozabili napisati, da je za njih na ves glas navijala tudi Slovenka: že pet let je dekle Željka Krajana slovenska teniška igralka Polona Hercog.