Še bolj pestro bo prihodnji teden od srede dalje, ko se bodo biatlonci pomerili na posamičnih tekmah, sprintu in eni najbolj zanimivih disciplin - zasledovanju.

Z nizkimi temperaturami je tekma na pokljuški planoti potrjena, dela pa še nikakor niso končana, saj športni delavci na gorenjski planoti urejajo proge in bržkone bo že v četrtek, najkasneje pa v petek, urejeno tudi strelišče. »Na srečo imamo še nekaj dni za izdelavo kompaktnega snega, saj želimo vsem tekmovalcem zagotoviti enakovredne pogoje,« je dejal generalni sekretar prireditve Tomaž Šušteršič in razkril, da je za letošnje tekmovanje prijavljenih 291 tekmovalcev in tekmovalk iz 32 držav.

»Skupaj z uradnimi treningi prireditev traja kar devet dni in naša želja je, da bi si svetovni pokal ogledalo 30.000 ljudi. Za navijače smo pripravili tudi atraktiven spremljevalni program,« še izpostavlja Šušterič in med to navaja četrtek, ko bo v sodelovanju z največjo slovensko zavarovalnico Pokljuko organizirano obiskalo 2500 otrok, drugi vikend, 8. in 9. decembra, pa bo obiskovalce zabaval ansambel Saše Avsenika.

Pomen prireditve je izpostavil tudi podpredsednik organizacijskega odbora Tim Farčnik, ki je poudaril, da je letošnja prireditev tudi prva, na kateri bodo začeli uvajati novosti, ki bodo del svetovnega prvenstva na Pokljuki leta 2021. »Uvajamo tudi nove sodelavce, ki bodo prevzeli pomembne naloge za SP,« je še dejal in pohvalil ekipo, ki je lani pripravila in shranila več kot 25.000 kubičnih metrov snega, saj brez teh zalog letošnje tekme ne bi bilo, ob tem pa so na Pokljuki naredili tudi 3000 kubičnih metrov umetnega. »Upam na lep uvod v sezono, a to je le začetek. Gremo strmo naprej proti SP 2021.«

Prireditelji tekme so štiri dni pred začetkom še enkrat izpostavili tudi brezplačni prevoz, ki bo obiskovalcem Pokljuke na voljo s parkirišč Lip Bleda na Rečici, prvi avtobus pa bo na Rudno polje od tam odpeljal tri ure pred tekmo.

Skrivnost zaenkrat ostaja slovenska udeležba na nedeljski tekmi. V slovenskem taboru namreč čakajo na četrtkov razplet tekem pokala IBU v Idreju, kjer bodo nastopila tri slovenska dekleta in si tam skušala priboriti nastop na svetovnem pokalu.

»Močno upamo, da bo katera od deklet v četrtek naredila normo in da bomo lahko nastopili na obeh tekmah. Jasno je, da bodo potem priložnost dobili najmočnejši trije v moški vrsti in tri dekleta. Kdo bo nastopal v kateri od disciplin, pa se bomo še dogovorili,« je dejal glavni trener Uroš Velepec, ki bo nedeljske nastopajoče bržkone razkril šele v soboto.

Kandidati na moških tekmah za svetovni pokal so Jakov Fak, Klemen Bauer, Rok Teršan, Mitja Drinovec in Miha Dovžan, pri dekletih pa po slovesu Anje Eržen Urška Poje in Polona Klemenčič, v slovenskem taboru pa upajo, da se jim bo morda že ta teden pridružila še katera od mladih.