Potem ko je Južnoameriška nogometna zveza včeraj sporočila, da bo odpovedana finalna tekma pokala libertadores med River Platom in Boco Juniors odigrana izven Argentine 8. ali 9. decembra, so se oglasili predstavniki Boce Juniors in izrazili nasprotovanje predlogu.

»Pri Boci smo pozorno prisluhnili besedam predsednika Južnoameriške zveze. Odločili smo se, da vložimo zahtevo za diskvalifikacijo River Plata. Ta na 46 straneh vsebuje video posnetke, fotografije in ostale dokaze. Sedaj čakamo na odgovor disciplinske komisije,« je sporočil predsednik Boce Daniel Angelici.

Prvi mož kluba iz Buenos Airesa je še poudaril, da bodo za dosego cilja v klubu uporabili vsa pravna sredstva, če bodo pri tem uspešni pa bodo posledično avtomatično postali zmagovalci tekmovanja. »Moja naloga in obveznost je, da branim Boco. Gre za zelo resno zadevo,« je še poudaril Angelici.

Naj spomnimo, da je bila sobotna povratna tekma med Boco in River Platom odpovedana, ker so navijači Riverja v avtobus Boce metali kamenje ter druge predmete, pri tem pa poškodovali več nogometašev.