Slovenija bo imela naslednjo sezono, ko Davisov pokal vstopa v novo obdobje, novega člana. Kapetan Miha Mlakar je v ekipo povabil argentinskega Slovenca, 25-letnega Tomasa Lipovška Puchasa, specialista za igro dvojic. Igralec, ki je bil pred leti že v mislih bivšega kapetana Blaža Trupeja, je sklenil pogodbo s Teniško zvezo Slovenije, kdaj bo prvič zaigral za Slovenijo pa bo znano po žrebu, ki bo februarja 2019. Lipovšek zaseda 222. mesto na lestvici ATP med dvojicami.

Davisov pokal bo v 2019 potekal po novem sistemu. Največjo spremembo bodo občutile najboljše reprezentance, novosti pa so tudi na nižjih nivojih. Slovenija bo tako nastopila le enkrat, in še to bo odvisno, ali ji bo žreb namenil tekmo doma ali v gosteh. Gostitelj dvoboja namreč po novih pravilih določa, ali bo dvoboj aprila ali septembra. Če bo Slovenija gostiteljica, bo igrala aprila.

»Igra dvojic je bila od nekdaj naša največja težava. Nikoli nismo imeli izrazitih specialistov za ta del Davisovega pokala, ki je lahko še kako pomemben. Pričakujem, da nam bo Tomas Lipovšek Puchas pomagal v dvojicah, predvsem pa bo razbremenil Aljaža Bedeneta, ki je moral letos igrati tako dvojice kot med posamezniki,« pravi Miha Mlakar.

Tudi Aljaž Bedene, ki ima novega trenerja, Gorazda Gavrilova, s katerim je že sodeloval pred leti, je vesel, da bo dobil novega soigralca, predvsem pa je zadovoljen, da bo ekipa, ki si je letos komaj zagotovila obstanek v drugi evroafriški skupini, ostala v istih okvirih. »Že letos smo imeli cilj uvrstitev v višji rang tekmovanja, vendar so nas že v startu presenetili Poljaki, tako da smo morali nato reševati obstanek. Brez dvoma imamo ekipo za prvo evroafriško skupino, veliko pa bo seveda odvisno od žreba,« je na zaključni prireditvi Teniške zveze Slovenije povedal Aljaž Bedene.