Miami je imel zadnji napad, a je Josh Richardson po podaji Dwyana Wada zgrešil met za tri in ostalo je pri 115:113. To je bil še drugi poraz Miamija po vrsti, šestič zaporedoma pa je floridska Vročica izgubila na domačem parketu. Atlanta je prekinila niz sedmih porazov.

»Izšlo se je po naših načrtih. Sprejmemo,« je bil dobre volje trener Atlante Lloyd Pierce. Slabše je bil seveda razpoložen njegov kolega na klopi Miamija Erik Spoelstra: »Trenutno smo v položaju med kladivom in nakovalom. To je NBA. Če pričakuješ, da bo enostavno, si na napačni poti. Tega si ne želimo, toda razvijamo karakter.«

Miami je v prvi četrtini dal 38 točk, kar je rekord sezone za floridsko moštvo. A kaj ko so v drugi četrtini nato igralci Miamija zbrali vsega 14 točk , ob polčasu pa lovili že 18 točk zaostanka. Richardson je pet minut pred koncem tekme zadel za 108:107, kar se je izkazalo za zadnje vodstvo Miamija.

Za goste in drugo zmago Atlante proti Miamiju v tej sezoni je Taurean Prince vpisal 18 točk, Trae Young pa je tekmo končal s 17 točkami in 10 podajami. Razpoloženi Richardson je bil v ospredju pri Miamiju z 22 točkami, Wade je končal pri 18 točkah, Wayne Ellington pa jih je dodal 15.

Še naprej pa ni jasno, ali bo Dragić lahko zaigral in koliko čas bo odsoten, bo tudi naslednjo tekmo odigral doma, ko bo v petek gostil New Orleans.

Miami Heat : Atlanta Hawks