Zato pa Kangler v prostem času na svoji domačiji v Dupleku uradno dosega osupljive prihodke iz naslova kmetijske dejavnosti. Redi divje svinje, koze, ovce, prodaja seno in drva, v velikih količinah goji lubenice, šparglje, zelje in drugo zelenjavo. Nekdanji miličnik in kriminalist je v politiko stopil pod okriljem sorodnika Janeza Ribiča. Leta 1995 je na občini Duplek postal tajnik in urednik občinskega glasila. Ob letu osorej je bil kot kandidat SLS prvič izvoljen v državni zbor, kamor je bil izvoljen še dvakrat.

Leta 2006 je postal župan Maribora, prav zdaj se obeležuje šesta obletnica mariborskih vstaj, ki so ga odnesle s položaja. Po izobrazbi je pravnik. Naziv diplomirani ekonomist mu je bil odvzet. Dnevnik je namreč leta 2012 razkril, da je bilo njegovo diplomsko delo brezsramen plagiat. Tudi tega madeža se Kangler trudi znebiti z ustvarjanjem imidža politično preganjanega nedolžneža. Kandidaturo Kanglerja podpirajo stranke NLS, SLS, SDS in SNS. Vztraja pri sloganu »S srcem za Maribor« in predvolilnem podarjanju sončnic.

»Če bom izvoljen za župana, pa bom ne glede na to, ali imam rad Fištravca ali ne, poskrbel, da ne ostane brez službe. Navsezadnje je bil šest let župan in se spodobi, da to storim,« je napovedal v pogovoru za Večer. tk