Dejstvo pa je, da direktor katerega koli podjetja ali ustanove zanesljivo ne bi dopustil, da bi se denar tega podjetja ali ustanove nekoristno oziroma negospodarno trošil. Če pa ima tako trošenje še škodljive posledice (in trošenje, ki ga omenja predsednik vlade, ga ima!), je vsak ukrep za zaščito interesov podjetja ali ustanove zagotovo upravičen.

Ne pomaga nobeno grmadenje pravniških floskul o zaščiti neke kvazi medijske svobode, ko pa gre očitno za vprašanje preprečevanja gospodarske škode. Vsak povprečno sposoben menedžer bi se v takem primeru lotil gospodarskih ukrepov.

O tem vprašanju sem pisal decembra lani, ko je bilo več kot očitno, da je Telekom praktično edini »sponzor« sporne uredniške politike Nove24TV. Tudi volilna kampanja SDS je bila (poleg vseh njenih medijev) podpirana iz tujine, pa spoštovanih doktorjev prava to ni motilo, je bila tema preveč »pekoča« in bi se morda komu od njih zasolzilo oko… Štirje doktorji prava bi bili zanesljivo bolj zadovoljni z Borutom Pahorjem na poziciji predsednika vlade, saj do tega »ekscesa« pod njegovim vodenjem ne bi moglo priti.

Zato zelo podpiram izjavo premierja države Slovenije, da zaščiti njene vitalne (gospodarske) interese (referendum na to temo bi bil zanj popoln uspeh!), mirno pa lahko dopusti, da Janševi mediji z usihajočim prilivom iz Madžarske producirajo sovražni govor ter lažne in zlonamerne novice. Še vedno se je zgodilo tako, da je strup še najbolj škodil tistemu, ki ga je uporabljal v prekomernih količinah.

Srečo Knafelc, Krvava Peč