Parižani so na derbiju vodilnih ekip v skupini B gostovali pri Picku v Szegedu na Madžarskem in izgubili z 32:33, junaka zmage »salamarjev« pa sta bila hrvaški vratar Mirko Alilović z 18 obrambami in islandsko levo krilo Stefan Sigurmannsson z 11 goli iz 12 poskusov. Pick je še pet minut pred koncem vodil z 31:27, a so se gostje slabi dve minuti pred zadnjim znakom sirene približali na 31:32. Toda Sigurmansson je nato izkoristil že svojo osmo sedemmetrovko (brez zgrešenega »penala«) in Madžari so se maščevali za poraz v Parizu pred tremi tedni (31:33).

Trener francoskega kluba Raul Gonzalez kljub porazu ni bil razočaran, PSG pa je še vedno prvi v skupini (to prinaša neposredno napredovanje v četrtfinale) s točko prednosti pred Pickom. »Igrali smo odlično v napadu, a nas je uničil Alilović, zapravili pa smo tudi tri sedemmetrovke. Poraz ni tragedija, kajti jasno je, da nihče v nobenem športu ne more večno zmagovati,« je dejal Raul Gonzalez, do katerega je bil slovenski kvartet v Picku zelo usmiljen: Mario Šoštarič, Dean Bombač in Nik Henigman se niso vpisali med strelce, Matej Gaber pa je dosegel tri gole.

Prvak Evrope je znova potonil

Montpellier je v prejšnjem krogu proti Rheinu Neckarju dosegel prvo zmago v letošnji ligi prvakov, toda tokrat je dobil novo zaušnico. V domači dvorani je pred 5200 gledalci klonil proti švedskemu Kristianstadu s 30:31 in je spet zadnji v skupini A. Po izenačenju na 30:30 so imeli Švedi za zadnji napad slabih 25 sekund in tudi igralca manj (izključen je bil Stig Nilsen). Kljub temu je samo tri sekunde pred koncem zmagoviti gol za Kristianstad dosegel komaj 18-letni desnokrilni igralec Valter Chrintz, z osmimi goli iz osmih poskusov skupaj z Nilsenom prvi strelec gostov. Montpellierov kapetan Valentin Porte je bil po novem porazu zelo kritičen: »Smo razočarani in jezni. Naše predstave v letošnji ligi prvakov so pod vsako ravnijo in si zaslužijo zelo ostre kritike. Kot aktualni prvaki Evrope si pač ne bi smeli dovoliti takšne razprodaje ugleda.«

V boju za šesto mesto, ki še kot zadnje prinaša napredovanje v osmino finala, je Zagreb doma remiziral z Nantesom (27:27) in je skupaj z danskim Skjernom in Celjem (vsi po šest točk) na dnu skupine B. Na tekmi je bilo kar 19 izenačenj, za zadnje na 27:27 pa je 45 sekund pred koncem poskrbel gostujoči igralec, Španec David Balaguer. Zagreb je imel še zadnji napad, toda Damir Bičanić ni dosegel zmagovitega gola za Hrvate. Za presenečenje je poskrbel trener Lino Červar, ki je napovedal, da konec leta zapušča Zagrebovo klop. »Že ko sem poleti prevzel Zagreb, sem se s klubskim vodstvom dogovoril, da bom trener le do novega leta, potem pa se bom kot selektor reprezentance Hrvaške v celoti posvetil pripravam in nastopu na januarskem SP v Nemčiji in na Danskem,« je pojasnil 68-letni Lino Červar, ki bo Zagrebčane vodil le še na sobotni tekmi lige prvakov proti ukrajinskemu Motorju, potem pa bo vodenje ekipe prepustil pomočnikoma Tončiju Valčiću in Damirju Rokavcu.