Pri avstrijskem skakalnem vodstvu še niso odpisali izkušene tekmovalke. Zdravniki so izključili poškodbo kolena, Iraschko-Stolzevo pa še čaka pregled nosu, ko bo splahnela oteklina.

Skakalka se na uvodne preizkušnje ženske sezone pripravlja po individualnem, prilagojenem programu. Če bolečine ne bodo premočne, bo bržkone ostala v kadru za tekmo, je dejal trener Harald Rodlauer.

Iraschko-Stolzeva je pripadnica prve generacije ženskih skakalk, ki nastopajo v svetovnem pokalu. Leta 2015 je osvojila veliki kristalni globus za skupno zmago, na svetovnih prvenstvih je osvojila popoln komplet medalj, posamična zlato na SP 2011 in bron na SP 2015 ter lani na SP v Falunu ekipno srebro v mešani konkurenci. Z olimpijskih iger pa ima posamično srebro, ki ga je osvojila pred štirimi leti v Sočiju.

Iraschko-Stolzeva se je januarja 2015 izkazala s ferplej potezo, ko je na tekmi v Sapporu posodila smuči tekmici, Špeli Rogelj, ko je ta ostala brez njih, in se, zanimivo, potem na tekmi uvrstila za Avstrijko na tretje mesto.