Po poročanju hrvaških medijev gre za tridesetletnega Dejana Pušonjića iz Celja. Ta si je na družabnem omrežju Facebook ustvaril lažni profil z imenom Ivana Buljić, z njim pa na strani »Apartmani Hrvatska« kot svoje oglaševal fotografije tujih nepremičnin v Omišu.

Oddajal naj bi dva manjša in pet večjih prenovljenih apartmajev z izvrstnim pogledom na morje ter oddaljenostjo od plaže petdeset metrov. Apartmaji naj bi bili v celoti opremljeni z vsem potrebnim za ugoden dopust, njihova cena za en dan bivanja pa naj bi se gibala med 35 in 100 evri za večje stanovanje, primerno za šest ljudi. V oglasu je navedel tudi bančni račun, odprt pri Erste bank, na katerega naj bi željni dopusta nakazali predplačilo.

Oškodovana tudi Slovenka

Na oglas so se javile štiri ženske; Osiječanka, norveška državljanka, Varaždinka in ena Slovenka. Vse so na naveden račun nakazale predplačilo, šele ko so prispele na naslove oglaševanih apartmajev pa so ugotovile, da so bili oglasi lažni.

Apartmaji so na lokacijah dejansko obstajali, a niso bili v lasti Ivane Buljić. Ko so oškodovanke Pušonjića poskušale priklicati, je njegov telefon zvonil v prazno. Goljuf si je tako prisvojil nekaj več kot tisoč evrov.

Po poročanju hrvaških medijev policija goljufa še išče, prav tako ni znano, če je v tem času oškodoval še koga. Dalmatinski policisti in kriminalisti so sicer ugotovili, da je Pušonjić po nakazilih denar dvigoval v Crikvenici in na Reki, Erste bank pa mu je kmalu zatem blokirala bančni račun, ki ga je uporabljal pri goljufijah.