Da so pri košarkarski Olimpiji v letošnji sezoni močno stavili na mlade sile, je zdaj že obče znano dejstvo. Pri tem so celo nekoliko pretiravali, kar danes priznava tudi direktor Roman Lisac, ki pa v isti sapi poudari, da so se mu odpirale priložnosti, ki jih ni mogel spustiti iz rok. Olimpija bi imela z enim ali dvema izkušenima posameznikoma gotovo precej boljšo sezono, pogrešila je tudi pri izbiri trenerja. A pustimo to za zdaj ob strani.

Eden tistih, na katerega Ljubljančani močno stavijo v bližnji prihodnosti in si od njega obetajo prodajo v ligo NBA ter s tem okoli milijon dolarjev zaslužka, je Marko Simonović. Devetnajstletni in 211 centimetrov visoki črnogorski košarkar je bil poleti deležen velikih pritiskov za drugačno izbiro, a se je na koncu ne glede na to odločil za Olimpijo. Začetek sezone je preživel pri italijanskem drugoligašu Rosetu, saj mu ni veliko manjkalo do italijanskega potnega lista, a se je zaradi drugačnih pogojev od obljubljenih na lastno željo predčasno vrnil v slovensko prestolnico. Takoj po vrnitvi je pokazal, da gre za posebnega igralca, ki je razkošen talent pokazal na tekmi 6. kroga državnega prvenstva proti Rogaški. Na zadnjem obračunu trenerja Zorana Martića, ki so ga zmaji zanesljivo dobili, je Simonović dosegel 19 točk, zbral enajst skokov in temu dodal še štiri ukradene žoge ter blokade. Na koncu je pristal pri statističnem indeksu 35 ter bil tako soglasno izbran za Dnevnikovega igralca kroga.

Drugo mesto je v tokratnem izboru zasedel Žan Mark Šiško, ki je k zmagi Primorske proti Krki prispeval 15 točk in devet asistenc. Na tretjem je pristal Austin Burgett (zmaga Hopsov proti Šentjurju, 22 točk, šest skokov, pet asistenc), četrtem Michael Gant (zmaga Zlatoroga proti Iliriji, 19 točk) in na petem Domen Bratož (poraz Krke proti Primorski, 23 točk in šest asistenc).