Nagrado v kategoriji Startup Accelerator Navigator, ki je namenjena bolj izkušenim posameznikom in podjetniškim ekipam, sta dobila Stefano Destefano in Mateja Miško s fotovoltaičnimi strešniki. V kategoriji Startup Optimist, ta je namenjena posameznikom in ekipam, ki nimajo podjetniških izkušenj, je slavila vsestranska umetnica Tina Kraljič z umetninami Rivalmit.

Najboljše podjetniške ideje študentov

V kategoriji Startup Academic - Rektorjeva nagrada Univerze na Primorskem, ki je namenjena najboljšim podjetniškim idejam študentov, so podelili tri nagrade. Strokovno komisijo sta najbolj prepričali Nika Tomažič in Monika Kršić z biorazgradljivim lončkom iz tropin Cupgrape, na drugo mesto se je uvrstil Goran Tubić z aplikacijo Domači zabojček, na tretje pa blogerka Jera Lenardič z blogom Jerina slaščičkarna. Letos so prvič podelili nagrado Top Pitch za najboljšo predstavitev podjetniške ideje investitorjem. Nagrado so prejeli mladi vinarji Andrej Krmac, Matej Kralj in Domen Jogan, ki so predstavili Istrski center penin.

Finalisti v razvoj in izvedbo inovativnih idej

Univerzitetni razvojni center in inkubator Primorske je natečaj Podjetna Primorska v sodelovanju z gospodarskim ministrstvom in agencijo Spirit Slovenija organiziral dvanajsto leto zapored z namenom spodbujanja podjetniške miselnosti in ustanavljanja novih tržno naravnanih podjetij ter spodbujanja pretoka znanja iz univerze v gospodarstvo. Na natečaj se je prijavilo več kot 30 podjetniških skupin in posameznikov, sedemnajstim pa je uspel preboj v veliki finale. Izbrani so dobili možnosti za razvoj in izvedbo inovativnih podjetniških storitev in produktov. Z mentorskih programom, kjer so izpopolnjevali svojo poslovno idejo s pomočjo različnih strokovnjakov, in številnimi delavnicami so finalisti pridobivali znanja, ki jim bodo pomagala pri lažjem prodoru na trg.