Pri Torontu, ki je zabeležil peto zaporedno zmago in ostaja vodilna ekipa lige, se je z dvojnim dvojčkom izkazal Kawhi Leonard, dosegel je 29 točk in zbral deset skokov. Toronto je s sedemnajstimi zmagami in štirimi porazi pri najboljšem startu v sezono v zgodovini kluba. Najučinkovitejši igralec vročice je bil Dwayne Wade, dosegel je 35 točk, kar je zanj največ v sezoni.

Kdaj se bo Dragić vrnil na parket, javnosti še ni znano, glede na to, da so v klubu prejšnji ponedeljek napovedali, da mora po punkciji kolena počivati en teden, pa je mogoče, da bo zaigral že na naslednji tekmi čez dva dni doma proti zadnjeuvrščeni Atlanti.

Že 12. Miamijev poraz

Miami je doživel dvanajsti poraz v sezoni in zdrsnil na 36,8 odstotno učinkovitost, ki ga uvršča na enajsto mesto na vzhodu. Za končnico sicer zaostaja le dve zmagi, toda slabe igre v zadnjem obdobju - v zadnjih desetih tekmah je zmagal le trikrat - ter dejstvo, da je eden od njihovih vodilnih igralcev, Goran Dragić, v drugem najdaljšem nizu odsotnosti zaradi poškodbe, ne ohrabruje navijače s Floride.

Tudi zato so vedno glasnejša namigovanja, da bo Dragić zapustil Miami Heat. Ena od zadnjih govoric pravi, da je Miami pripravljen Washingtonu ponuditi Gorana Dragića ter izbor v prvem krogu nabora 2019 v zameno za organizatorja igre Johna Walla.