Alpski smučar Kjetil Jansrud je nadaljeval norveško superveleslalomsko prevlado v Lake Louisu. Vikingi na kanadskem prizorišču niso premagani že od leta 2010. Vse od takrat je Aksel Lund Svindal dobil šest preizkušenj, Jansrud včeraj tretjo. Norvežanu, ki je dosegel 22. zmago v svetovnem pokalu, dvanajsto superveleslalomsko, se je najbolj približal Avstrijec Vincent Kriechmayr, tretji pa je bil presenetljivo Švicar Mauro Caviezel. Boštjan Kline je zasedel 18. mesto, med dobitnike točk pa se je z 20. mestom uvrstil tudi Martin Čater.

Uvodni moški smuk sezone je postregel s presenečenji, ne pa senzacijami. Na prvih dveh mestih sta bila smukača s prvima startnima številkama. Uvodno zmago sezone si je s številko 1 priboril Avstrijec Max Franz, ki se mu je najbolj približal Italijan Christof Innerhofer. Na najnižjo stopničko zmagovalnega odra se je uvrstil Italijan Dominik Paris. Švicar Beat Feut, Nemec Thomas Dressen, Norvežan Aksel Lund Svindal in Avstrijec Matthias Mayer, ki so veljali za prve favorite, so se morali zadovoljiti z uvrstitvami med najboljšo deseterico.

Slovenski izkupiček je bil skromen, saj se nihče ni uvrstil med dobitnike točk. Martin Čater, Boštjan Kline, Klemen Kosi in Miha Hrobat so zaostali za pričakovanji. Naslednjo priložnost bodo imeli že konec tedna, ko se bodo najboljši alpski smučarji na superveleslalomu, smuku in veleslalomu merili v Beaver Creeku.

Glavni slovenski trener za hitre discipline Peter Pen po tekmi ni bil zaskrbljen: »Snežna podlaga je bila vrhunska, vidljivost dobra, proga je zdržala praktično do zadnje številke. Bilo pa je kar nekaj sprememb smeri vetra, tako da so bili nekateri tekmovalci začudeni in rezultati so malo premešani. Lahko rečem, da je Čater smučal zelo v redu. Malo je bil sicer zakrčen, a je reagiral tako, kot je treba. Kline se je tekme lotil dobro. V ključni del proge je pridrvel z večjo hitrostjo, kot jo je imel na treningu, in si ni zaupal. Tekmovalca na atomicu, Kosi in Hrobat, sta smučala dobro, a je šlo počasi.«