NiceLabel, ki ga je londonska borza nedavno uvrstila med tisoč podjetij, ki so navdih Evropi, je rešitev Label Cloud razvil s ciljem pomagati podjetjem pri digitalni preobrazbi procesov označevanja v proizvodnih obratih in skladiščih. Label Cloud je »programska oprema kot storitev« (SaaS), zasnovana na NiceLabelovi rešitvi za upravljanje procesov označevanja (Label Management System – LMS). Uporabnikom omogoča centralizirano vodenje postopka oblikovanja etiket ter zbiranje podatkov o izdelkih in kakovosti, pri čemer lahko podružnice, dobavitelji in partnerji dostopajo do informacij v oblaku in svoje etikete tiskajo lokalno.

Rešitev v oblaku uporabnikom prinaša številne prednosti: stroškovne prihranke, enostavno uporabo, povečano agilnost ter hitrejšo predstavitev izdelkov na trgu. Zelo pomembna pridobitev je tudi digitalizacija procesov zagotavljanja kakovosti, pri čemer podjetjem ni več treba ročno preverjati kakovosti etiket, kar pomeni nižje stroške dela in predvsem manjša tveganja za napake. Rešitev je idealna za uporabo v procesih označevanja v proizvodnji, označevanje alergenov in prehranskih vrednosti, (pre)označevanje oblačil v distribucijskih centrih, ponovno označevanje glede na lokalne potrebe trgov ter označevanje blaga dobaviteljev.

Programske rešitve Label Cloud ni treba nameščati in nastavljati, naložba pa se povrne v manj kot šestih mesecih. Rešitev temelji na preverjeni platformi javnega oblaka Microsoft Azure, z vmesniki za integracijo v druge rešitve v oblaku in v druge poslovne sisteme, kot na primer ERP in MES. NiceLabel je obenem predstavil tudi posodobljeno različico sedanjega portfelja strežniških in namiznih rešitev, ki prinaša izboljšave na področju učinkovitosti tiskanja in nove lastnosti, ki uporabnikom pomagajo zmanjšati odvisnost od podpore IT in dodatno poenostavljajo proces zagotavljanja kakovosti.