Maruša Ferk je bila z obilico napak na obeh slalomskih progah v Killingtonu edina slovenska alpska smučarka, ki je z zanjo predvidljivim 22. mestom osvojila točke svetovnega pokala. Po prvi progi je kazalo na rezultatski preblisk Ane Bucik. Primorka je na prvi progi izkoristila boljšo vidljivost od tekmic ter s spodbudnim smučanjem dosegla deveti čas. Na drugi progi pa je naredila napako že v zgornjem delu proge, kjer ni bilo nobene pasti, ter z drugo slalomsko ničlo sezone poglobila krizo.

V težkih slalomskih razmerah predvsem na prvi progi se je najbolje znašla Mikaela Shiffrin. Najboljša slalomistka na svetu ostaja neporažena v Killingtonu, kjer je dobila tudi tretjo preizkušnjo. Še tretjič se ji je najbolj približala 23-letna vrstnica Petra Vlhova. Slovakinja je bila po Leviju drugič v sezoni druga, tretje mesto pa je zasedla olimpijska prvakinja, Švedinja Frida Hansdotter.

Na sobotnem veleslalomu je slovenska reprezentanca odpovedala in zbrala ničelni zbir točk. Prvokategornici Meta Hrovat in Ana Drev sta imeli na prvi progi to skupno točko, da sta se obe s svojo startno številko uvrstili na zadnje mesto. Ob koncu je Hrovatova na prvi progi dosegla dvanajsti čas, Drevova pa se že na drugi veleslalomski tekmi zapored ni uvrstila na drugo progo, saj je dosegla 33. čas. Še precej počasnejša je bila Ana Bucik, ki je bila šele 56. Meta Hrovat je na drugi progi odstopila, napako pa je ponovila danes, ko je na slalomu na prvi progi dosegla 17. čas. Kranjskogorčanka je na drugi progi napadla, bila dobro na poti, a je v strmem delu storila napako, ki ji je vzela preveč časa, da bi s 27. mestom osvojila točke svetovnega pokala.

Zanimivo je, da glavni ženski trener Denis Šteharnik po veleslalomski tekmi brez osvojene točke ni bil razočaran. »Proga je bila zelo dobro pripravljena in vse tekmovalke so imele dobre pogoje. Po zaostankih se je videlo, da je konkurenca zelo izenačena. Meta je začela zadržano, nadaljevala je zelo dobro. Na drugi progi je na prelomnici naredila napako, v nadaljevanju pa je smučala tvegano. Morda je malo pretiravala. Nabira izkušnje in na ameriški sneg se je odzvala zelo dobro. Drevovi je malo zmanjkalo za nastop na drugi progi. Smučala je bolje kot v Söldnu. Če bi se uvrstila med prvih trideset, bi lahko potem še kaj dodala. Se izboljšuje in upam, da bo nastopila v drugačni luči v Courchevelu, kjer bosta tako Meta kot Ana nastopili v prvi jakostni skupini,« pravi Korošec.

Na sprinterskem veleslalomu, kjer je pihal močan veter, se je najbolje znašla Federica Brignone. Italijanka je z drugim mestom presenetila že v Söldnu, saj zaradi poškodbe v pripravljalnem obdobju ni veliko trenirala. Deveto zmago v karieri je dosegla prepričljivo, čeprav je v spodnjem delu druge proge storila večjo napako. Po več kot dveh letih in pol se je na stopničke veleslalomskega odra uvrstila Avstrijka. Podvig je s tretjim mestom uspel Stephanie Brunner, druga pa je bila vodilna po prvi progi, Norvežanka Ragnhild Möwinckel. Na poti med najboljše je bila tudi Nemka Viktoria Rebensburg, a je po najboljših vmesnih časih odstopila v spodnjem delu druge proge. Izpostavimo še preboj Anne Veith med najboljšo deseterico. Nekdanja zmagovalka skupnega seštevka svetovnega pokala je namreč zasedla osmo mesto.