»Gre za zapleteno stvar,« se je po sobotnem prvenstvenem porazu njegovega Reala proti Eibarju (0:3) na dopinške obtožbe odzval Sergio Ramos. »Na obtožbe bodo odgovorili moji odvetniki, tako kot so to že storili pri Realu Madridu in Evropski nogometni zvezi (Uefa). V celotni nogometni karier sem opravil več kot 300 dopinških testov in nikoli nisem bil pozitiven. Da bo novica prišla v javnost, smo bili obveščeni že pred mesecem in pol. A ker smo vedeli, kakšna je resnica, smo ostali mirni in se nismo ustrašili,« je povedal branilec in napovedal povračilne ukrepe.

»Seveda bom ukrepal, saj so poskušali očrniti moje ime in status. V 15 letih nisem nikoli zavrnil dopinškega testa. Tisti, ki so zadevo dali v javnost, vedo, da nisem storil ničesar nezakonitega,« je še dejal Ramos.

Pri branilcu naj bi sicer na dan finalne tekme lige prvakov našli sledi deksametazona. Gre za snov, ki kortizon, ta pa se nanaša na listi prepovedanih snovi svetovne protidopinške agencije (WADA). Deksametazon je sicer dovoljen, če športnik njegovo uporabo prijavi in ima zanj ustrezno dovoljenje, česar pa Ramos ni storil.