Nogometaši Atletica so pred domačimi gledalci ostali brez tretje zaporedne zmage, medtem ko so njihovi katalonski tekmeci po remiju z Interjem v ligi prvakov in prvenstvenim porazom proti Betisu še tretjič zapovrstjo ostali brez treh točk.

Derbi med nogometnima velikanoma sicer ni pretirano navdušil. Zaradi obrambno naravnane taktike obeh ekip gledalci niso videli veliko priložnosti, o čemer priča tudi podatek, da sta ekipi skupaj na celotnem obračunu sprožili vsega enajst strelov.

Kljub temu se je mreža na obeh straneh zatresla. Prvi so zadeli igralci Atletica, ki so povedli v 77. minuti prek Diega Coste, minimalno zmago pa jim je z golom v 90. minuti preprečil Ousmane Dembele.

ss

»Želeli smo imeti prevlado na igrišču in igrati blizu njihovega kazenskega prostora. A pri Atleticou so pravi eksperti, kar se tiče čakanja na priložnost in protinapadov. Nismo napadali tako, kot smo si želeli, saj se je Atletico dobro branil. Ne vem, kdo je v prvenstvu naš največji rival, a Atletico je naš tekmec v prvenstvu, španskem pokalu in ligi prvakov,« je po tekmi povedal trener Barcelone Ernesto Valverde.

Barcelona se je z remijem obdržala na prvem mestu prvenstvene razpredelnice, a jo lahko že danes prehiti Sevilla, ki ob 16.15 gosti Valladolid. Nov spodrsljaj si je sicer včeraj privoščil Real Madrid. Aktualni evropski prvaki so na gostovanju pri Eibarju klonili s kar 0:3.

dsd