Navijači so ob prihodu na Riverjev stadion Monumental napadli avtobus Boce in vanj metali kamenje ter druge predmete. Televizijska slika je pokazala igralce Boce, ki zapuščajo razbit avtobus, zaradi solzivca, s katerim je policija želela odgnati množico, pa kašljajo.

Nekaj nogometašev je bruhalo, nekaj pa je bilo porezanih od razbitega stekla. Pabla Pereza, kapetana Boce, so najprej odpeljali v bolnišnico zaradi steklenih drobcev v očesu, pozneje so ga pripeljali nazaj na stadion, zdravniško oskrbo pa naj bi potrebovala vsaj še dva nogometaš Boce. Napad se je zgodil kljub številčni, a slabi policijski zaščiti.

Policija je nato imela veliko dela tudi ob stadionu, kjer so se z njo spopadli navijači Riverja, več so jih aretirali.

Finale južnoameriške različice lige prvakov sicer ocenjujejo kot največjo klubsko tekmo v zgodovini argentinskega nogometa. Prvi obračun na Bomboneri se je pred dvema tednoma končal z 2:2.

Na stadionu Monumental ne bo navijačev Boce, od leta 2013 namreč navijači ne smejo na gostujoče tekme zaradi huliganstva.

Z nogometom povezano nasilje je v zadnjih 50 letih v Argentini zahtevalo več kot 300 življenj po podatkih fundacije Salvemos al Futbol (Rešimo nogomet).

Nekaj težav je bilo že na prvi tekmi, a ne zaradi navijaškega nasilja, temveč zaradi obilnega deževja, ki je za 24 ur preložilo tekmo.

Boca je sicer doslej šestkrat slavila v tem tekmovanju, River pa trikrat.