Jesenski del druge slovenske lige se bo končal že danes, ko bo odigranih vseh osem tekem 17. kroga. Prvi bodo na igrišče stopili nogometaši četrtouvrščene Krke in vodilnih Radomelj, ki se bodo že ob 13. uri pomerili na novomeškem stadionu Portoval. Gosti na Dolenjsko odhajajo po porazu proti Nafti, ki je pretekli teden z zmago 2:0 prekinila njihov uspešen niz enajstih tekem brez poraza. Igralci trenerja Nermina Bašića tudi tokrat ne bodo pred nič lažjim izzivom, saj je Krka v izvrstni formi. Zadnji poraz je vpisala 7. septembra proti Dravi, od tedaj pa nanizal kar deset tekem brez poraza in se rumeno-črnim približala na le tri točke zaostanka.

Ne le Novomeščani, vodilni ekipi lige za vrat dihata tudi Tabor Sežana, ki jo čaka obračun z Ilirijo, in drugouvrščeni Bravo, ki bo tokrat gostoval pri Fužinarju. Kljub temu lahko zaradi razlike v doseženih in prejetih zadetkih Radomljam naziv jesenskega prvaka odvzamejo le Ljubljančani, ki imajo enako število točk, a v zadnjem obdobju niso več tako prepričljivi. Pred dvema tednoma so tako le remizirali z Ankaranom, v zadnjem krogu pa so jih Sežančani odpravili s kar 3:0. »Tekma s Fužinarjem bo za nas zelo pomembna, saj smo v Sežani izgubili tri točke. Na prihajajoči tekmi se bo pokazala naša mentalna priprava, zato moramo vanjo vstopiti zelo zavzeto in hrabro, saj se vsaka ekipa dobro pripravi na nas. Na tekmi proti Sežani smo videli precej dobrih stvari, zato moramo graditi na teh elementih in nadaljevati v našem stilu,« je optimističen trener Brava Dejan Grabić.

Pari 17. kroga, danes ob 13. uri: Krka – Radomlje, ob 14. uri: Nafta – Dekani, Dob – Brda, Rogaška – Beltinci, Bilje – Drava, Brežice – Postojna, Fužinar – Bravo, Ilirija – Sežana.