Čeprav številni opozarjajo, da je bila risanka iz leta 1994 brezhibna in pravzaprav ni potrebovala obnove, velja splošno razumevanje, zakaj se je Disney za to potezo odločil. Prav tako ni veliko dvomljivcev v poslovni uspeh filma. Tega napoveduje tudi odziv na prvi napovednik, ki je bil predvajan med včerajšnjo tekmo profesionalne lige ameriškega nogometa NFL, na youtubu pa ga je v manj kot 24 urah pogledalo že prek 10 milijonov uporabnikov.

Režijo filma je prevzel Jon Favreau, ki ga je širša javnost prvič spoznala, ko se je pred mnogimi leti pojavil v seriji Prijatelji, kjer je igral Monicinega ljubimca, milijarderja ter neuspešnega MMA borca Peta Beckerja. Od tedaj se je proslavil z režijo filmov Iron man. Izkušen je tudi z režijo računalniško animiranih živali, saj je to vlogo uspešno opravil že s filmom Knjiga v džungli.

Glasove bodo tudi tokrat živalim ponudili hollywoodski zvezdniki, med drugim Donald Glover kot Simba, Beyoncé kot Nala, Seth Rogan kot Pumbaa, Chiwetel Ejiofor kot Scar in John Oliver kot Zazu. Ker bi bilo brezhiben glas Mustafe iz originalne risanke krivoverno nadomestiti, pa se je v tej vlogi zopet preizkusil veličastni James Earl Jones. Za glasbeno podlago bo vnovič poskrbel Hans Zimmer, s predelavo nekaterih skladb pa se vrača tudi Elton John.