Kot poročajo mediji, ki se sklicujejo na policijo, je 29-letni brezposelni domačin zaradi sporov z ženo razmišljal o samomoru, preden je z avtomobilom zapeljal v otroke. Svoje žrtve je izbral naključno, poročajo tuje tiskovne agencije.

Voznik je nenadoma zapeljal na nasprotno stran vozišča in zapeljal v skupino otrok, ki so prečkali cesto pred osnovno šolo.

Na svetovnem spletu so bili objavljeni videoposnetki, na katerih je videti, kako je avtomobil zapeljal na nasprotno stran vozišča in se nato zaletel v kolono učencev, ki so pred šolo prečkali cesto. Videti je, kako je otroke razmetalo po cesti. Drug posnetek prikazuje najmanj dva majhna otroka, ki okrvavljena in nezavestna ležita na cesti.

Hude prometne nesreče so sicer na Kitajskem pogoste. Ta mesec je avtobus po pretepu med potnico in voznikom zapeljal z mostu v mestu Chongqing, pri čemer je umrlo najmanj 13 ljudi. Septembra pa je avtomobil zapeljal v množico na trgu v mestu Hengdong v provinci Hunan v osrednjem delu države. Umrlo je 11 ljudi.