Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet, Nemčija, prva liga

Bayer Leverkusen – Stuttgart
1
Od leta 1992 sta se kluba pomerila že 51-krat, statistika pa je naslednja: 31 zmag Bayerja iz Leverkusna, enajst zmag Stuttgarta in devet remijev. Po enajstih prvenstvenih krogih je Bayer na trinajstem mestu z enajstimi točkami, Stuttgart pa je na 18. (zadnjem) mestu z osmimi točkami.

Košarka, Francija, prva liga

Paris Levallois – FOS Provence
1
To bo šele prva uradna medsebojna tekma ekip Paris Levallois in Provence. V francoskem državnem prvenstvu si po desetih ligaških krogih Paris Levallois deli drugo mesto s Strasbourgom z razmerjem zmag in porazov 7:3, Provence pa si deli šestnajsto mesto med 18 klubi z razmerjem 2:8.

Rokomet, Avstrija, prva liga

Ferlach-Borovlje – Alpla Hard
2
Vloga absolutnega favorita pripada ekipi Alpla Hard, ki je na enajstih medsebojnih dvobojih s Ferlachom 11-krat zmagala. V desetčlanski ligi je Alpla Hard peta s 13 točkami, Ferlach (vodi ga slovenski trener Ivan Vajdl) pa sedma z desetimi točkami.

Hokej na ledu, Norveška, eliteserien

Sparta Sarpsborg – Stjernen
1
Po že stotih medsebojnih tekmah je izid v zmagah 66:34 za Sparto Sarpsborg. Tudi na lestvici devetčlanske prve lige je Sparta precej boljša: po dvajsetih krogih je trenutno na petem mestu s 33 točkami, Stjernen pa je na sedmem mestu z 19 točkami.