Z drevišnjim derbijem med Olimpijo in Muro bodo nogometaši v prvi slovenski ligi vstopili v zadnje tri kroge tekmovanja pred zimskim premorom. Jutri bosta tekmi 17. kroga Celje – Rudar (ob 14.45) in Maribor – Krško (ob 17. uri), v nedeljo pa še Triglav – Domžale (ob 13. uri) in Gorica – Aluminij (ob 15. uri). V Ljubljani se obeta spektakularen derbi na zelenici in tribunah. Obe ekipi sta v dobri formi. Olimpija pod novim trenerjem Zoranom Barišićem igra spektakularno in iz tekme v tekmo boljše. Mura z Antejem Šimundžo, trenerjem iz lige prvakov, stavi na pragmatičnost. Na zadnjih štirih tekmah je zmagala trikrat in postala prva zasledovalka drugouvrščene Olimpije.

Ljubljančani želijo navijače obdariti z zmago, saj bo skupina Green Dragons praznovala 30 let delovanja. V čast rojstnega dne bodo Ljubljančani tekmo odigrali v posebnih dresih, saj bo na njih namesto napisa glavnega sponzorja logotip navijaške skupine. »Pričakujem zelo agresivno Muro v obrambi in s hitrim prehodom v napad po osvojeni žogi. Za razplet tekme bo odločilno, kako bomo igrali mi. Za zmago nas čaka veliko garanja. Najpomembneje je, da igramo nogomet. Želim, da imamo žogo v posesti, smo kreativni in tako pridemo do priložnosti. Po izgubljeni žogi mora biti reakcija hitra,« si je pred tekmo zaželel trener Olimpije Zoran Barišić. Ljubljančani so se posebej pripravili na to, da Mura s kombinacijo igralcev s potezo več in delavcev dosega gole na različne načine.

Muro bo s tribun spodbujalo okoli 2000 gledalcev, kar pomeni, da se bodo Prekmurci počutili kot doma na Fazaneriji. »Takšna spodbuda s tribun je za nas privilegij, a sočasno obveza, da navijačev ne razočaramo. Je tudi potrditev našega dosedanjega dela,« je invazijo Prekmurcev v Ljubljano komentiral Mariborčan na klopi Mure Ante Šimundža, ki upa na hiter gol svoje ekipe. Mura je med reprezentančnim premorom ostala brez odličnega vezista (s šestimi podajami za gol tretji asistent lige) Luke Bobičanca, ki bo zaradi počene kosti v stopalu z igrišča odsoten vsaj dva meseca. Tekma bo posebna za centralnega branilca Mure Aleksandra Boškovića, saj je njegov oče Boško, nekdanji vratar slovenske reprezentance in tudi Mure, zdaj trener vratarjev v mlajših selekcijah Olimpije. Tekmo bo sodil Dragan Perić iz Kranja, njegovih pet sodelavcev pa prihaja z vseh koncev Slovenije.

Verjetni postavi – Olimpija: Vidmar, Bagnack, Ilić, Maksimenko, Štiglec, Putinčanin, Tomić, Suljić, Kronaveter, Savić, Vombergar. Mura: Obradović, Kous, Bošković, Maruško, Šturm, Kozar, Lorbek, Šušnjara, Kouter, Karničnik, Sirk. Naš namig: 1.