Lukov soigralec Harrison Barnes je z 28 točkami vpisal rekord sezone, z dvojnim dvojčkom 12 točk in 14 skokov se je izkazal DeAndre Jordan, Devin Harris in J.J. Barea sta končala tekmo z 18 točkami. Harris je v zaključku četrte četrtine dosegel osem zaporednih točk in Dallas popeljal v vodstvo. Harris je odigral šesto tekmo, 10 jih je izpustil zaradi poškodbe stegenske mišice, bil pa je eden vodij ekipe.

To sta priznala v izjavah izpostavila tako trener Rick Carlisle kot Barea: »Neverjeten je, odkar se je vrnil. Je pameten igralec, tako v obrambi kot napadu. Imel je odlično tekmo. To rabimo od igralcev s klopi.«

Dallas zmagal še petič na zadnjih šestih tekmah

Tudi Dončić sicer še naprej navdušuje tamkajšnje analitike, saj je zelo konsistenten, ko govorimo o statističnem izkupičku. Tokrat je pred domačimi gledalci v American Airlines Centru znova navduševal tudi z nekaterimi podajami, sploh tisti, ko je v drugi četrtini v zadnjem trenutku iz skoka pod obročem našel nemškega krilnega centra Maxija Kleberja (49:39). Luka je bil v zadnjih petih minutah srečanja natančen tudi izza črte prostih metov, zadel jih je sedem od osmih.

Dončić je na dušo oboževalcem iz Slovenije popihal že pred tekmo, ko je prišel oblečen v pulover na katerem je pisalo: »I may live in Texas, but I was made in Slovenia« (Živim v Teksasu, vendar sem bil narejen v Sloveniji).

Dallas je sedaj pri osmih zmagah in devetih porazih, v domači dvorani American Airlines Center so pri sedmih zmagah in dveh porazih. Mavericks so zmagali petič na zadnjih šestih tekmah, ko je bil ob ekipi nemški veteran Dirk Nowitzki, ki sicer še vedno čaka na svoj začetek sezone po operaciji levega gležnja pred sedmimi meseci. Ob polčasu je Nowitzki iz rok župana Dallasa Mika Rawlingsa prejel mestni ključ.

View this post on Instagram

👀

A post shared by Luka Doncic (@lukadoncic) on