Do odhoda na zimski počitek bodo nogometaši v prvi slovenski ligi odigrali še tri kroge. Pravi spektakel se obeta že na prvi tekmi 17. kroga med drugo Olimpijo in tretjo Muro jutri ob 20.15 v Stožicah, kjer pričakujejo 10.000 gledalcev. Do včeraj opoldne so izdali 7000 vstopnic, od tega 1300 navijačem Mure. Navijaška skupina Green Dragons bo na tekmi praznovala 30. rojstni dan. Tekma bo postregla z dvobojem najboljših strelcev lige s po 10 goli Roka Sirka in Roka Kronavetra. Skupno jima je tudi, da zanju ni bilo prostora v članski ekipi Maribora. Rojeni Mariborčan Kronaveter za Maribor ni zaigral nikoli, Korošec Sirk je igral za mlajše selekcije Maribora in ekipo B, v prvi ligi pa marca 2014 zgolj tri minute.

Zoran Barišić je začel delo na trenerski klopi Olimpije prav na tekmi z Muro v Murski Soboti, na kateri so Ljubljančani zmagali z 2:0, potem ko so bili gosti boljši v prvem, gostitelji pa v drugem polčasu. »Bila je zelo izenačena tekma. Od takrat je Olimpija zelo napredovala glede razvoja igre. Zavedamo se vloge favorita. Upam, da bomo šli v tekmo s pozitivno energijo. Ker smo slišali, da bo prišlo več navijačev kot na minule tekme, se je zelo veselimo. Fantje komaj čakajo, da se tekma začne. Želimo zmagati in prikazati igro, v kateri bodo uživali tudi gledalci,« je derbi koga napovedal Zoran Barišić.

Za Olimpijo je bil reprezentančni premor dobrodošel. Najprej so se igralci spočili, nato so začeli priprave na finiš jeseni, ki bo zelo zahteven s tekmo doma proti Muri ter gostovanji pri Aluminiju in Gorici. Ljubljansko strokovno vodstvo je zadovoljno, da sta se po poškodbah v tekmovalni ritem na prijateljski tekmi proti četrtoligašu Kresnicam (11:0) vrnila levi bočni igralec Aljaž Krefl in vezist Nik Kapun. Aljaž Ivačič je zaradi bolečin v kolenu predčasno zapustil slovensko reprezentanco, a je z Olimpijo že treniral. V gol bo stopil le, če bo stoodstotno pripravljen. »Zame je tudi Nejc Vidmar vratar številka ena. Glede na to, kako dela na treningu in se obnaša do soigralcev, je zelo pozitiven primer. Ko je v golu Vidmar, mu stoodstotno zaupam,« je dodal Barišić.

Ljubljanski nogometaši se veselijo, da bosta vzdušje in kulisa na tribunah takšna kot na derbijih. »Če se ne bi sprijaznil s tem, da trenutno malo branim, bi bilo zame psihično zelo naporno. Skušam pomagati ekipi na vseh področjih in čakam, da se bo kolesje obrnilo meni v prid,« je pojasnil Nejc Vidmar, ki je tekmeca temeljito preučil. Moč Mure, zlasti v Fazanerji, so na lastni koži že občutili s težko izbojevano zmago, medtem ko sta Maribor (1:4) in Domžale (1:5) doživela katastrofalna poraza. »Imajo nekaj posameznikov, ki lahko ogrozijo naš gol. Ne smemo jim dovoliti, da bi se razigrali in padli v njihov mlin. Od nas je predvsem odvisno, koliko si bomo otežili delo,« je dodal Vidmar.