Sedma tekma v Fibini ligi prvakov za košarkarsko Olimpijo predstavlja nov začetek. Ljubljančane bo namreč prvič vodil trener Aleksandar Nikitović, ki je v ponedeljek zamenjal Zorana Martića. Debi na klopi zmajev za 39-letnega Beograjčana ne bo lahek, saj ga v Carigradu čaka obračun z Bešiktašem, ki je do zdaj v tretjekakovostnem evropskem tekmovanju zbral le zmago več od Olimpije.

Nikitović sicer v treh dneh, kolikor jih je preživel v vlogi glavnega trenerja Olimpije, čudežev ni mogel storiti. Zagotovo pa vodstvo kluba od njega pričakuje, da bo igralce zmotiviral do te mere, da bodo na parketu kazali precej bolj borbene predstave, kot so jih do zdaj. Za srbskega trenerja je vodenje slovenskega državnega prvaka velika priložnost za dokazovanje, zato gre pričakovati, da bo zavihal rokave in si poskušal priboriti pogodbo tudi za prihodnjo sezono. Vsekakor pa bo zaradi dejstva, da gre za tujega strokovnjaka, še pod večjim drobnogledom slovenske športne javnosti. Olimpiji, ki večjih možnosti za preboj v drugi del Fibine lige prvakov po katastrofalnem začetku sezone nima več, bo to pot nasproti stal Bešiktaš, ki ga vodi priznani srbski trener Duško Ivanović. Prav Ivanović je bil poleti v resnih kombinacijah za prihod na klop Olimpije, v zadnjih tednih pa so se omenjala tudi imena, kot so Jure Zdovc, Jasmin Repeša, Dušan Alimpijević, Damir Mulaomerović… A pri vseh je bila ob nekaterih drugih pogojih, ki so jih postavljali, osnovna prepreka že visoka cena.

Aleksandar Nikitović je bil tako nizkocenovna izbira, zato je tudi možnost končnega neuspeha toliko večja. Zanimivo je, da je tudi Nikitovićev predhodnik Martić po zamenjavi Gašperja Okorna na klopi Olimpije debitiral v Fibini ligi prvakov na gostovanju pri Bayreuthu in bil uspešen. Takšnega uvoda bi si gotovo želel tudi srbski trener, ki dobro ve, kaj moštvo čaka v Carigradu, kamor niso odpotovali Roko Badžim, Jalek Felton, Erjon Kastrati, Bojan Radulović, Igor Tratnik in Petar Vujačić. »Bešiktaš je ekipa, ki jo vodi trener Duško Ivanović. Vsem, ki se vsaj malenkost spoznajo na košarko, je jasno, da gre za moštvo, ki ga odlikuje močna, moška igra. Ivanović je zelo dober trener, ki svoje igralce vedno ustrezno pripravi na tekme, vsak od njih pa natančno ve, kje je njegovo mesto in kakšno vlogo v moštvu ima. Zadnjo tekmo je Bešiktaš v nedeljo izgubil, zagotovo pa poraz proti Gaziantepu ni prava podoba moštva iz Carigrada. V Bešiktašu najdemo kar nekaj mednarodnih košarkarjev, domači igralci pa so zelo izkušeni. Najnevarnejši je zagotovo Ivan Buva, žoga je precej časa v njegovih rokah, imajo pa tudi veliko dobrih strelcev z razdalje, ki odlično izkoriščajo akcije, pripravljene zanje,« pravi Aleksandar Nikitović.