»Ne priznam krivde,« je bil na predobravnavnem naroku kratek Sanelo Hudorovič, ki mu tožilstvo očita, da je konec julija letos v Šmarju - Sapu Srdjanu Jotiću skušal vzeti življenje. V kuhinji stanovanjske hiše ga je po navedbah tožilstva večkrat udaril, v hrbet in levo stran trebuha pa naj bi ga z nožem še dvakrat zabodel. Poškodovanemu je uspelo pobegniti in poiskati zdravniško pomoč.

Hudorovičev zagovornik Gorazd Gabrič meni, da gre za zapleten primer, zato sodišče prosi za ogled kraja dogodka, saj da si je iz podatkov v sodnem spisu težko predstavljati, kako velik je prostor, v katerem se je pripetilo domnevno kaznivo dejanje. Podal je še predlog za rekonstrukcijo dogodka. »Ugotoviti je namreč treba, ali je to, kar so v preiskavi navedle številne priče, ki so podale več nasprotujočih si izjav, sploh mogoče,« je nagovoril sodišče. Po njegovih navedbah je namreč potek dogodkov, kakor so ga opisali oškodovanec in nekatere priče, fizično nemogoč.

Okrožna državna tožilka Maša Podlipnik predlogu obrambe nasprotuje, saj da si lahko »sliko ustvarimo tako na podlagi izpovedi prič kakor tudi fotografij, priloženih v sodnem spisu«. Nasprotuje tudi zaslišanju obtoženčevega brata Daniela, ki naj bi s svojo zgodbo nakazal, da se je Sanelo pred oškodovancem zgolj branil, kakor tudi vpogledu v kazensko evidenco Jotića, ki je bil po navedbah obrambe v preteklosti že nasilen. »V tem postopku se ne sodi njemu,« je bila jasna.

V hiši prisotni noseča žena in šest otrok

Zgodba obrambe o tem, kako so potekali dogodki letošnjega zadnjega dne v juliju, je povsem drugačna od tiste, ki jo je predstavilo tožilstvo. Na kratko: trojica, v kateri je bil tudi kasneje ranjeni Jotić, naj bi tisti dan popivala že v Novem mestu, nato pa prišla v Ljubljano. Oškodovanec z obtoženim sicer ni bil v sporu, neporavnane zadeve pa naj bi bile med Hudorovičevo družino in družino še ene pri prepiru prisotne osebe.

Hudorovič naj bi se pred trojico, ki ga je preganjala, zatekel v lastno hišo, v kateri so bili v času obračuna tudi njegova noseča soproga in šest mladoletnih otrok.

Kaj natančno se je dogajalo tisti dan, kdo je prvi udaril in kdo se je zgolj branil, pa bo sodišče s sodnikom Cirilom Keršmancem na čelu nadalje ugotavljalo na glavni obravnavi, ki se bo začela 5. decembra. Za poskus uboja je sicer zagroženih od pet do 15 let zapora.