Hoja s 95. nadstropja zna trajati dolgo, zato so dvigala obvezen del infrastrukture visokih nebotičnikov. V petek pa se je v ameriškem mestu Chicago pripetila nesreča, ki se je tokrat razpletla srečno. V dvigalu je bilo šest ljudi, ko so naenkrat začeli padati s 95. nadstropja. Mislili so, da bodo v padcu umrli, nato pa so se naenkrat ustavili v 11. nadstropju. Tam so jih nato rešili gasilci.

Gasilci so jih iz nebotičnika, nekoč znanega pod imenom John Hancock Cente, rešili po treh urah. Da bi do njih prišli, pa so naredili luknjo v betonsko steno. Zakaj se je ena izmed nosilnih vrvi pretrgala, ni jasno, kot tudi to, zakaj se je dvigalo na neki točki ustavilo. Dvigalo naj bi sicer pregledali julija letos.

»Ko smo vstopili v dvigalo se je vse zdelo normalno. Potem pa smo zaslišali nekakšen čuden zvok, in naenkrat smo začeli padati. Seveda smo mislili, da bomo na mestu umrli,« je dejal 50-letni Jaime Montemayor iz Mehike, ki je bil s svojo ženo na dopustu.

Ko se je dvigalo ustavilo, so udeleženci nemudoma klicali gasilce in reševalce, da so jih rešili iz dvigala. »Morali smo razbiti steno garaže v 11. nadstropju, da smo lahko odprli vrata dvigala,« je povedal Patrick Maloney, vodja čikaške gasilske enote.