»Marko Bandelli je poslanec in nihče ni govoril, da bi zapuščal poslanske klopi,« je glede namigov, da naj bi Bandelli potem, ko je moral odstopiti kot minister za kohezijo, zapuščal tudi poslanske klopi, na novinarski konferenci odgovorila Bratuškova.

Na vprašanje, ali bi Bandellija na mestu ministra, pristojnega za področje razvoja, strateške projekte in kohezijo, lahko nadomestil državni sekretar na finančnem ministrstvu Metod Dragonja, pa je odgovorila: »Možno je vse.« Novinarska konferenca je bila sicer namenjena predstavitvi kompromisnega predloga SAB glede letnega dodatka za upokojence.

Bandelli je moral odstopiti potem, ko ga je k odstopu zaradi neprimerne komunikacije in domnevno slabega dela na ministrstvu pozval premier Šarec, po odstopu pa naj bi se vrnil v poslanske klopi. DZ se je z njegovim odstopom seznanil v ponedeljek, ko je začel teči tudi desetdnevni rok, ko mora premier predlagati novega ministra ali obvestiti DZ, da bo funkcijo tega ministra začasno opravljal sam ali kakšen drugi član njegove vlade.