Fry je za Kanado osvojil zlato na OI leta 2014 v Sočiju. S tekmovanja Red Deer Curling Classic so ga prireditelji izključili skupaj z Jamiejem Koejem, DJ Kidbyjem in Chrisom Schillejem.

»Šli so igrati, bili so ekstremno pijani, lomili so metle, preklinjali in se obnašali povsem neprimerno. Nihče ne želi gledati ali poslušati takšnih stvar. Dovolj je dovolj,« je povedal vodja tekmovanja Wade Thurber.

»Naredili so nekaj škode v slačilnici, nekaj ekip se je pritoževalo, ker so jim zbrcali opremo. Na koncu smo si rekli, zdaj pa dovolj,« je dodal Thurber.

Svetovna serija v curlingu je na družbenem omrežju Twitter sporočila, da so ekipo diskvalificirali zaradi »nešportnega obnašanja«.

Fry se je med tem že opravičil za svoja dejanja. »Vodstvo tekmovanja je naredilo prav, da nas je izločilo. Dovolil sem si, da izgubim nadzor in žalim ljudi. Želim se opravičiti vsakemu posebej. Naredil bom potrebne korake, da se kaj takšnega ne zgodi več, težil bom k temu, da postanem boljši, ob tem pa dam nekaj športu in curlingu, ki ga imam tako rad,« je med drugim zapisal v sporočilu za javnost.