V enomesečni kampanji ste poročali o vsem, o situaciji v mestnih občinah, o obrobnih občinah z enim samim kandidatom, o občinah, kjer je bil rezultat vnaprej jasen in predvidljiv… Za občino Velike Lašče pa si kljub mojemu dvakratnemu pravočasnemu pozivu niste vzeli časa, niste prepoznali posebnosti politične situacije v pomembnem delu Slovenije, v zibelki slovenske književnosti… Govorili ste celo o neinventivnosti volilnih kampanj – pa bi se lahko ravno na velikolaškem primeru prepričali, da se da doseči preboj z originalno kampanjo brez velikih vložkov, ki so značilni za etablirane stranke, posebno tiste, ki so močne na ruralnem območju.

Zdaj že lahko rečem, da je morda sreča, da niste prišli prej, da smo lahko delo opravili občani popolnoma sami, brez pomoči politike in novinarskega ceha. Morda pa bo od zdaj naprej občina Velike Lašče vzorčni primer, kako se da z minimalnimi sredstvi in originalnim pristopom zasukati tok dogodkov v pravo smer. Neodvisni kandidat (dobil je 24,3 odstotka glasov, župan iz vrst SDS pa 27,78 odstotka) je nastopil na svojih predstavitvah z originalnim naslovom »Kaj povezuje čistilno napravo, kislo mleko in razvoj občine?«. Zanimivo, kajne?

Ja, in še nekaj, kar pa že vsi dobro veste: prihodnost ni v razvoju političnih strank, ampak v njihovem odmiranju. Nadomestili jih bodo civilna združenja in pobude po vzorcu Velikih Lašč.

Srečo Knafelc, Krvava Peč