Predstavniki mesta London so tri vodne topove kupili leta 2014 kot del varnostnega načrta po množičnih protestnih shodih leta 2011. Takrat je bil župan mesta Boris Johnson, znan zagovornik Brexita in danes poslanec parlamenta Združenega kraljestva. Topove so kupili iz Nemčije, ob nakupu pa še niso imeli licence za uporabo na britanskih tleh.

Takrat državna sekretarka Theresa May je njihovo uporabo v protestih leto dni kasneje prepovedala in površen nakup Johnsonu tudi večkrat očitala. Na njih se je od takrat naprej nabiral prah, dokler jih niso uspeli prodati podjetju Reclamations, ki jih bo razstavilo, dele pa izvozilo. Prodaja je bila uspešna, so pa tekom nje glede na kupno ceno izgubili veliko denarja.

Ob prodaji je aktualen londonski župan Sadiq Khan dejal, da so se nepotrebnih topov »končno znebili« in dodal: »Londonski davkoplačevalci so predolgo nosili težo grozovitega topovskega dogovora, ki ga je sklenil Boris Johnson. To je bil še en izmed njegovih načinov zapravljanja davkoplačevalskega denarja«. Obljubil je, da si bo prizadeval pridobiti nazaj večino tega denarja, ki bi ga lahko porabili za grajenje možnosti za mlade ljudi, ki jim preti zapletanje s kriminalom.