Sedemdesetletni upokojenec iz ameriške zvezne države Kansas je želel na vsak način pobegniti svoji ženi. Da bi se izognil domu in morda nekaj časa bival v zaporu, se je odločil za rop lokalne banke, ki stoji na isti ulici kot policijska postaja.

Vstopil je vanjo in pred uslužbenca pomolil listek, na katerem je pisalo, da je oborožen in da zahteva denar. Listek je napisal doma pred svojo ženo, istočasno pa ji je povedal, da bi raje živel v zaporu kot doma z njo, poroča Independent.

Bančni uslužbenec mu je predal dobrih 2.500 evrov, nakar je v avli počakal na prihod policistov. Na sojenju za omenjeni rop se je izkazalo, da Ripple trpi za depresijo, ki pa ni ustrezno diagnosticirana in zdravljena, prav tako je pred tremi leti uspešno prestal operacijo srca. Pred ropom naj bi živel normalno in mirno življenje, zakona pa ni prekršil še nikoli. Njegov javni zastopnik je rop zato imenoval kot »klic na pomoč«.

Podpredsednik oropane banke in uslužbenec sta se zaradi zdravstvenih okoliščin roparja strinjala, da mu s kaznijo lahko vsaj malo prizanesejo, kar se ne zgodi pogosto. Za tovrstno kaznivo dejanje bi lahko dobil vsaj 37 mesecev zapora, Ripple pa jo je odnesel le z nadzorovanim hišnim priporom in 50 urami družbeno koristnega dela. Le ideja, da se bo z ropom umaknil svoji ženi, se s tovrstno kaznijo ni uresničila.