Policija Zahodne Avstralije je na svoji spletni strani zapisala, da so v okviru preiskave ugotovili, da je združba v Avstraliji registrirala pet podjetij, najela več poslovnih prostorov, odprla več osebnih in poslovnih bančnih računov ter pridobila več POS terminalov.

Četverica naj bi nameravala s tem med kratkim bivanjem v Avstraliji izvajati goljufije, pri čemer naj bi jim v tujino že uspelo nakazati 45.000 avstralskih dolarjev oz. slabih 29.000 evrov s kompromitiranih podatkov s kreditnih kartic.

Policija je med preiskavami, ki jih je izvedla minuli četrtek, zasegla več POS terminalov, računov, finančnih dokumentov, elektronskih naprav in letalskih kart.

Slovenca in Britanca so v petek privedli pred preiskovalnega sodnika in zanje že izdali obtožnico za naklepanje kaznivega dejanja, še piše na spletni strani avstralske policije. Avstralski spletni mediji pa dodajajo, da so zanje odredili pripor, v četrtek pa bodo morali znova pred sodnika. Dodajajo, da sta slovenska državljana stara 27 in 28 let.