Petič v karieri je sezono na prvem mestu končal Srb Novak Đoković, za katerega je bil poraz v finalu Londona še posebej grenak. Poleg šestega naslova, s katerim bi se po zmagah na zaključnih turnirjih izenačil z rekorderjem Rogerjem Federerjem, in denarne nagrade 1,2 milijona dolarjev, je zapravil še možnost za brezskrben nastop na prvem grand slamu sezone prihodnje leto v Avstraliji.

Čeprav je Đoković od junija letos osvojil 7990 od 10.000 možnih točk, je z dvema porazoma v finalih Pariza na začetku novembra in sinoči v dvorani O2 Špancu Rafaelu Nadalu dal možnost, da v Melbournu prevzame prvo mesto na lestvici ATP. Gre sicer zgolj za teorijo, saj igralca loči 1565 točk, v Avstraliji pa jih zmagovalec dobi 2000. Federer in Zverev zaostajata že več kot 2500 točk.

Slovenci imajo za seboj uspešne nastope. Blaž Rola se je zahvaljujoč dobrim igrah v ZDA znova prebil med prvih 200 igralcev na svetu in je tako drugi slovenski tenisač na lestvici ATP za Aljažem Bedenetom (67. mesto). Zaseda 199. mesto, pet mest pred Blažem Kavčičem; 68 mest je po uspešnih nastopih v Turčiji napredoval Nik Razboršek (441.), za 73 mest pa je svojo uvrstitev v primerjavi s prejšnjim tednom izboljšal Tom Kočevar Dešman (618.), ki je dobro nastopal v Grčiji.