Obliko je s svojim čutom za lepoto zrisala roka Roberta Lešnika, slovenskega mojstra oblikovanja pri Mercedesu. Če je v preteklosti veljalo, da mora biti karavan uporaben, škatlasto oblikovan avtomobil, danes pri Mercedesu ponujajo karavanski razred C z atletsko oblikovanim zadnjim delom, ki ni več v senci limuzine. Ne pritegne le pogledov družinskih voznikov, ampak tudi vseh drugih aktivnih posameznikov, ki iščejo prostoren avtomobil za aktivno preživljanje prostega časa.

V službi varnosti

Ne glede na to, ali vozite za limuzino oziroma karavanom ali ga opazite v vzvratnem ogledalu, bodo na vas pustili viden vtis pametni žarometi LED. Spredaj so na voljo tudi v najnovejši tehnologiji Multibeam. Na gozdni cesti, avtocesti ali v križišču – 84 samostojno delujočih žarnic v posameznem žarometu s samodejnim izklapljanjem in vklapljanjem poskrbi, da pešca ali divjad na cesti opazite celo 650 metrov pred vozilom.

Tipala in radar sestavljajo neviden varnostni ščit okoli mercedesa razreda C, ki je vedno na preži. Zaznavajo vse statične in premikajoče ovire okoli vozila, kamera na vetrobranskem steklu pa prepoznava prometne znake, talne označbe in v temi tudi pešce. Ob najmanjši voznikovi nepozornosti limuzina in karavan serijsko samodejno zavirata, po jasno označeni cesti pa znata ob stalnem nadzoru voznika voziti sama.

Armaturna plošča je povsem digitalizirana z velikimi ekrani in dvema drsnikoma na volanu, s katerima kot v videoigri brskate med številnimi podatki, ki se prikazujejo tudi na vetrobranskem steklu. Oči vam tako ne bo treba nikoli usmeriti stran od ceste.

Adijo, stres!

Karavanski razred C družinam še nikoli ni bil prijaznejši. Enako kot poslovneži v limuzini lahko uživate v velnesu na kolesih. Potnikom je na voljo paket Energizing, ki s kombinacijo delovanja klime, dišav, udobja sedežev, masaže in prilagodljive ambientalne svetlobe v 64 barvah poskrbi, da prav vsi na cilj pridejo spočiti.

Serijski sistem ISOFIX za pritrditev otroških sedežev ponuja tako preprosto uporabo, da lahko z otroki v trenutku varno nadaljujete pot proti naslednjemu doživetju. Velik prtljažni prostor je izdelan premišljeno. Rolo se dviguje hkrati s prtljažnimi vrati, z ličnimi gumbi pa tako iz prtljažnika kot z zadnje klopi sprožimo poklop po tretjinah deljivih sedežnih naslonjal. Le z eno potezo prtljažnik povečamo toliko, da se lahko odpeljemo tudi v trgovino s pohištvom.

Ko vožnja postane užitek

Mercedes razred C vam za doplačilo ponuja možnost zračnega vzmetenja, s katerim nobena cesta ne bo neudobna, brezskrbna vožnja po avtocesti ne bo nikoli dolgočasna, iskanje panoramskih cest pa bo zaradi kombinacije zmogljivega podvozja, izbire enega od športnih programov vožnje, kot strela hitrega devetstopenjskega samodejnega menjalnika ali pospeška čistih, varčnih in zmogljivih novih bencinskih in dizelskih motorjev, tako privlačno, da boste z njim želeli celo prosti čas preživeti med ovinki.

Ne spreglejte trenutne akcijske ponudbe Mercedes-Benza razred C karavan in limuzine razred C.