Tekmovalko so po nesreči odpeljali v bolnišnico; bila je pri zavesti, pozneje se je že zahvalila za številne dobre želje, ki jih je dobila na družbenih omrežjih, in dodala, da mirno čaka na današnjo operacijo. Njen oče Alexander Flörsch, ki hčerko spremlja v bolnišnici, je danes pojasnil, da zahtevna operacija traja več ur. Potrdil je, da ima mlada voznica zlomljeno sedmo vretence, na srečo pa ni poškodovana hrbtenjača, zato upajo, da nesreča ne bo imela hujših posledic.

V nesreči so bili poškodovani še štirje; japonskega dirkaškega tekmeca Shoja Tsuboija, dva fotografa in varnostnika ob stezi so prav tako odpeljali na pregled v bolnišnico, potem ko so utrpeli poškodbe obraza, glave in hrbta.

Ni bilo časa za reakcijo

Nemška dirkačica je bila na 16. mestu, ko je pred zavojem zadela zadek sotekmovalca Jehana Daruvale. Mladinski dirkač Ferrarija Guan Yu Zhou, ki je bil tik za Flörschevo, je dejal, da je bila nesreča grozljiva: »Sophia je bila zelo blizu Jehanu, ki je zaviral nekoliko zgodaj, pri čemer ni imela možnosti reagirati. Zadela je zadek njegovega dirkalnika, zavrtelo jo je in odneslo v ovinek Lisboa. Upam, da bo z njo vse v redu.«

Macau velja za eno najzahtevnejših in najbolj nevarnih stez na svetu. Na tem dirkališču je od leta 1973 umrlo osem dirkačev, v zadnjih letih pa sicer trije. Lani je življenje ob trku izgubil britanski motociklist Daniel Hegarty, leta 2012 pa v razmaku dveh dni portugalski motociklist Luis Carreira in avtomobilski dirkač Phillip Yau iz Hongkonga.