V Osrednji Sloveniji bo po napovedih dežurnega vremenoslovca na Agenciji RS za okolje (Arso) Uroša Strajnarja do jutra zapadlo okoli deset centimetrov snega, v višjih predelih tudi do 20 centimetrov. Povsem zimske razmere je v torek po pisanju Arsa pričakovati ravno v času jutranje konice, razmere pa naj bi se tekom dneva postopno umirile. Tudi naslednji dnevi bodo po Strajnarjevih besedah suhi, nekaj padavin lahko spet pričakujemo konec tedna.

Med 15. novembrom in 15. marcem morajo biti po zakonu vozila opremljena z zimsko opremo, a za to vsi vozniki še niso poskrbeli, vsaj sodeč po navedbah ljubljanske Avtohiše Snoj, kjer vulkanizerski delavci že cel dan, kot nam je pojasnil eden od zaposlenih, menjavajo letne gume z zimskimi. »Fantje na polno delajo že zadnjih nekaj tednov, tudi danes že cel dan menjavamo gume. Zaradi napovedanega snega smo danes prejeli zelo veliko klicev, a smo jih morali zavrniti, ker smo do četrtka že polno zasedeni,« so STA povedali v Avtohiši Snoj.

Podobno ugotavljajo tudi v novomeškem podjetju Avtotransporti Zupančič, kjer pravijo, da zamujanje voznikov pri menjavi letnih gum z zimskimi, tudi če jih zato prehiti sneg, »ni nič novega«.