Marko Koprivc, SD

Za našo listo se je rezultat okrepil in ta pozitiven trend pozdravljamo. Opažamo še, da ostale vladne koalicijske stranke izgubljajo, obenem pa še to, da je Ljubljana absolutno zavrnila politiko SDS.

Milan Jakopovič, Levica

Rezultat Zorana Jankovića ne pomeni, da Ljubljana ne potrebuje sprememb. Glede na vzporedne volitve smo podvojili število svetnikov, kar kaže, da smo na pravi poti. Tudi prihodnja štiri leta se bomo zavzemali za ljudi.

Dragan Matić, SMC

Dva kandidata sta imela preveč medijske pozornosti, kar je dalo vtis, da gre v Ljubljani za boj med levico in desnico. Vseeno upam, da se uvrstimo v mestni svet in tam učinkovito nadziramo delo aktualnega župana.

Tomaž Ogrin, Zeleni Slovenije

Zmaga aktualnega župana je medijska. Kampanja je odsevala predvsem finančne vložke, predvsem sedanjega župana. Škoda, da smo Ljubljančani tako nekritični. Vseeno upam, da bo končni rezultat ugoden za nas in da se ponovno uvrstimo v mestni svet.

Smiljan Mekicar – Dobra država

V medijski obravnavi sta imela prednost obstoječi župan in protikandidat. Da župan s pedigrejem, kakršnega ima, dobiva priložnosti v medijih, ostali pa ne, je na meji okusnega. Ljudje so povedali svoje in to je tudi dokaz, kako vse to razumejo. Volilno odločitev moramo spoštovati.