Ne le da so se rokometaši Celja Pivovarne Laško Zagrebu v osmem krogu skupine B lige prvakov maščevali za poraz v prejšnjem krogu (22:24), s fantastično predstavo na krilih sijajnega vzdušja v razprodani dvorani Zlatorog so večne tekmece s 30:21 dobesedno razbili. Še več, zmaga z devetimi goli razlike je najvišja celjska na dosedanjih skupno že 20 obračunih teh dveh tekmecev v ligi prvakov. S skupno tretjo zmago med elito v tej sezoni, pred tem so premagali že Flensburg in Zaporožje, pa so se ob tem Celjani prebili na mesto, ki jim prinaša preboj v osmino finala. Pri tem imajo že v prihodnjem krogu, ko bodo v nedeljo gostovali pri Zaporožju, lepo priložnosti, da se med prvo šesterico še dodatno utrdijo.

Prvi polčas je sicer še dal slutiti, da bi utegnili danes v Celju gledati izenačeno in napeto tekmo. Čeprav gostje niti enkrat na vsej tekmi niso vodili in so uspeli izenačiti le na 1:1 in nato na 2:2, so gostitelji ob koncu prvega dela zašli v manjšo krizo in od 22. minute (10:7) niso uspeli zadeti, zaradi česar so na odmor odšli le z golom prednosti (10:9). A strelsko krizo je že v prvi minuti nadaljevanja prekinil najboljši strelec današnje tekme Branko Vujović, v naslednjem napadu so se gostje še zadnjič na tekmi približali na gol zaostanka, nato pa je prednost Celjanov ob trdni igri v obrambi ter raznovrstni in domiselni v napadu do konca tekme bolj kot ne le še naraščala. Najvišjih devet golov razlike je bilo pri 25:16 prvič v 52. minuti, drugič pri 26:17 v 55., tretjič in zadnjič pa 20 sekund pred koncem, ko je končni izid s svojim šestim golom ob prav toliko strelih postavil Tilen Kodrin. »Zmago posvečamo našim sodelavcem v pisarnah, ki so se ves mesec trudili, da napolnijo dvorano. To jim je uspelo in ta zmaga gre njim, pa tudi Florijanom, ki praznujejo 25 let in so nam, z drugimi navijači, pripravili izjemno vzdušje, v katerem so igralci leteli po igrišču. Čestitke tudi fantom, to zmago so si zaslužili. Bili smo zbrani, odgovorni, vedeli smo, da bomo v drugem delu popravili realizacijo, verjeli v uspeh in ga na koncu zasluženo dosegli,« je bil po tekmi zadovoljen domači trener Tomaž Ocvirk, gostujoči Lino Červar pa je po izrečenih čestitkah nasprotniku dodal: »Poizkušali smo z vsemi obrambami, v napadu tudi s sedmimi igralci, a Celje je vedno imelo odgovor. Dobili smo lekcijo, ki jo moramo sedaj analizirati, in se pripraviti na nadaljevanje. Osmina finala je še za vse daleč in še za vse dosegljiva.«

Drugi izidi 8. kroga v skupini B: Pick Szeged – Skjern 33:33 (14:15), Nantes – Motor Zaporožje 23:27 (13:12), odigrano vnaprej: Flensburg-Handewitt – Paris SG 20:27 (9:12).

Krim naprej s tremi točkami, Gorenje zmagalo v gosteh

Že v soboto so rokometašice Krima Mercatorja na svoji zadnji tekmi v skupini C skupinskega dela lige prvakinj v gosteh s Thüringerjem po napeti končnici remizirale s 26:26. Napredovanje v glavni del so si sicer zagotovile že pred zadnjim krogom, neodločen izid pa pomeni, da v glavni del, ki se bo začel 25. januarja prihodnje leto in v katerem bodo njihovi nasprotniki romunska Bukarešta, norveški Kristiansand ter madžarski Ferencvaroš, potujejo s tremi točkami. Ob tem so si z remijem napredovanje zagotovile tudi Nemke, ki so bile sicer bližje porazu. Od 19. minute, ko so gostje povedle z 11:10, so bile namreč vseskozi v zaostanku, pri čemer je prednost Krima nihala od enega do treh golov. Gostiteljice so do izenačenja, ki je pomenilo tudi končni izid tekme, prišle šele dobre pol minute pred koncem, pred zadnjim napadom Krima pa je trener Uroš Bregar vzel tudi minuto odmora, a se ni izšlo po njegovih željah. »Tekma je bila napeta, vzdušje odlično, remi pa je še najbolj pošten izid,« je po tekmi povedal Bregar.

Dodajmo še, da so rokometaši Gorenja iz Velenja na prvi tekmi 3. kroga pokala EHF v gosteh premagali Granollers s 25:24 (11:11). S tem so dosegli izjemno ugoden izid, ki daje veliko upanja za preboj v skupinski del drugega najmočnejšega evropskega tekmovanja.