Poljaki z olimpijskim zmagovalcem in najboljšim skakalcem minule zime Kamilom Stochom, ki so pred zadnjo skupino skakalcev izgubili vodstvo v dvoboju z Nemci, so v zadnjem nastopu po zaslugi odlične predstave Stocha na veliko veselje domačih navijačev slavili zmago na prvi tekmi poolimpijske sezone, na kateri je nastopilo enajst reprezentanc. To je za Poljsko skupno četrta ekipna zmaga.

Nemci so osvojili drugo mesto, tretji so bili Avstrijci. Presenetljivo so brez uvrstitve med najboljšo osmerico ostali prvi favoriti, olimpijski prvaki Norvežani, potem ko je žirija tekmovanja 28-letnega Roberta Johanssona diskvalificirala zaradi neustreznega dresa.

Slovenci krepko zaostali za najboljšimi

Slovenci so bili daleč od najboljših. Lanišek, Pavlovčič, Naglič in Zajc so zasedli sedmo mesto; v finalu so za njimi zaostali le Čehi. Na koledarju 40. svetovnega pokala je to zimo skupno 35 tekem, potem ko je Mednarodna smučarska zveza v petek na zasedanju v švicarskem Oberhofnu letalnici v Vikersundu podelila začasni certifikat za sezono 2018/19. V sezoni je na koledarju sedem ekipnih preizkušenj, sedem tekem pa bo tudi na letalnicah; dve v Oberstdorfu, dve v Vikersundu in tri v Planici na finalu sezone.

V nedeljo bo v Wisli ob 15. uri še prva posamična tekma sezone. Poleg današnje četverice, ki je nastopala za ekipo, bo na prvi tekmi 40. sezone svetovnega pokala za Slovenijo nastopil še Anže Semenič. Jernej Damjan in Žak Mogel sta obstala že v petkovih kvalifikacijah.