Policija je v sodelovanju z drugimi pristojnimi službami vse od prijave izginotja skušala izslediti pogrešanega. Danes je na območju Krvavca v sodelovanju z gorskimi reševalci, vodniki reševalnih psov, gasilci prostovoljnih društev ter svojci pogrešanega izvedla obsežno iskalno akcijo.

Musulina so okoli poldneva našli med Krvavcem in naseljem Kokra na višini okoli 1000 metrov. Ugotovili so, da je padel čez višji skalni skok, zaradi česar je umrl, so sporočili s PU Kranj.

Iskalno območje je bilo danes razdeljeno na kar 61 območij, ki jih je pregledovalo 240 usposobljenih iskalcev. Enajst območij je bilo takih, da so zahtevali alpinistično opremo in visoko stopnjo usposobljenosti iskalcev. Ta območja so pregledovali policisti gorske enote in gorski reševalci.

Kot je v izjavi za medije po končanem iskanju povedal Janez Triler iz Gorske reševalne službe Kranj, so pri tem poleg kranjskih sodelovali še reševalci iz Tržiča, Škofje Loke, Kamnika in Radovljice. Sodelovanje se je po njegovih besedah izkazalo za zelo dobro, saj so lahko res pregledali celotno območje, kjer bi se lahko pogrešani nahajal.

Največja iskalna akcija na Gorenjskem v zadnjih letih

Prav tako so v akciji sodelovali vodniki reševalnih psov s svojimi štirinožnimi pomočniki. Po besedah vodnika Sebastjana Mohoriča je šlo za največjo iskalno akcijo na območju Gorenjske v zadnjih letih. Ta je bila zaradi številnih strmih pobočij, grap in neprehodnih območij po besedah Metoda Kroparja iz Gasilske zveze Cerklje izjemno zahtevna.

V iskalni akciji so uporabili tudi policijski helikopter, ki je pregledoval najbolj nedostopna območja Krvavca, in brezpilotnik.

Matej Brajnik s Policijske uprave Kranj je dodal, da so pogrešanega našli na območju, ki doslej še ni bilo pregledano in je kar precej oddaljeno od običajnih poti. Po prvih postopkih so pokojnika zavarovali in ga odpeljali v dolino, je pojasnil.

Za 36-letnim Musulinom iz Trebnjega se je vsaka sled izgubila v noči na prejšnjo soboto, ko se je iz službene zabave domnevno sam peš podal s Krvavca v dolino. Že takoj v soboto je stekla obsežna iskalna akcija z okoli 70 sodelujočimi, našli pa so le telefon pogrešanega.