Tek se je začel ob 8. uri, tekmovalci pa imajo do 14.30 čas, da pretečejo 21 nadstropij in 479 stopnic 89 metrov visoke zgradbe, so sporočili organizatorji, ekipa Alive Step up.

Kategorij je devet in vsak lahko najde svojo kategorijo izziva, od lahke do ekstremne, štafetnih za skupine pa vse do otroške. Letošnja novost je Tek v petkah, pri čemer mora biti peta visoka vsaj osem centimetrov.

Dogodek ima tudi močno dobrodelno noto. Sredstva, ki jih bodo zbrali z donacijami, bodo namenili pediatrični kliniki v Ljubljani.

Prireditev vodita Andrej Težak - Tešky in David Urankar, za glasbo bo poskrbel DJ Uroš Bitenc. Prireditve se bo po udeležil tudi Haki Doku, albanski paraolimpijski tekmovalec, ki potuje po svetu in se z vozičkom spušča po stopnicah navzdol, in nosilec več rekordov v Guinessovi knjigi. Njegov cilj je, da svetu in predvsem sebi dokaže, da »zmore«.

Spremljajte prenos v živo:

Tek Step up je sicer del tekov po stopnicah na prepoznavne stavbe velikih mest po vzoru New Yorka, Chicaga, Dunaja, Singapurja in drugih. V Ljubljani poteka že od leta 2014.

Za ljubljansko pediatrično kliniko bodo sredstva zbirali preko sporočil SMS s ključno besedo OTROK ali OTROK5 na 1919, preko donacij na račun ali na prizorišču, kjer bo postavljen hranilnik, je še navedla ekipa.